ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καθαρισμός των αλσυλλίων του Ρεθύμνου - «Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη» το μήνυμα

0

Με επιτυχία στέφθηκε η οικολογική δράση στα τρία αλσύλλια της πόλης μας το π. Σάββατο (συγκεκριμένα οι Σαμαρείτες με το 547 ΑΜ ΤΠ στο Μασταμπά, δόκιμοι από την Σχολή Αστυφυλάκων στον Άη Γιάννη και πάλι νέοι από τη Σχολή Αστυφυλάκων και η υπηρεσία καθαριότητας στον Ευληγιά). Γυάλινα, πλαστικά μπουκάλια και κάθε είδους σκουπίδια συνέλλεξαν μέσα από τα δασάκια όσοι δούλεψαν για τον καθαρισμό τους, ενώ έγινε απομάκρυνση ξερών χόρτων και πευκοβελόνων από τις άκρες του δρόμου, αλλά και από σημεία εντός των μονοπατιών των δασών. Στη δράση πήραν μέρος και αρκετοί εθελοντές Ρεθεμνιώτες, με το δήμο να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία (τσουγκράνες, σκαπέτια κλπ) για να δουλέψουν.

«Όπως είχε σχεδιαστεί, εδώ στον Ευληγιά και στις παρακείμενες τοποθεσίες γίνεται μια συστηματική δουλειά από ομάδες εθελοντών, ενεργών πολιτών, την αστυνομία, το στρατό, τους Σαμαρείτες, μικρούς και μεγάλους. Είναι πολύ σημαντικό ότι μικρά παιδιά μυούνται σε αυτήν τη διαδικασία. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Έχει γίνει ουσιαστική δουλειά και κυρίως έγινε με τρόπο επιστημονικά αποδεκτό γιατί είχαμε και την καθοδήγηση της δασικής υπηρεσίας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος της πόλης μας, Γιώργος Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου επεσήμανε ότι τέτοιες δράσεις πρέπει να μπουν στην καθημερινότητα όλων από τη μία για να προστατεύεται το περιβάλλον και να μη ρυπαίνεται, από την άλλη, η τοπική κοινωνία και οι φορείς να ανταποκρίνονται σε τέτοια καλέσματα, όπως του π. Σαββάτου και να αποδεικνύουν την πραγματική τους αγάπη για το δάσος. Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, ενώ δεσμεύτηκε κλείνοντας τις δηλώσεις του: «Ως δήμος θα κάνουμε κάθε φορά εκείνο που πρέπει για να ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες και να καθαρίζουμε και τα δάση μας».

Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου κ. Τάσος Συριανόγλου, που ανέσυρε μέχρι και σκουριασμένη συσκευή πετρογκάζ μέσα από το δάσος, επεσήμανε ότι η οικολογική αυτή δράση πρέπει να γίνει θεσμός, συμβαδίζοντας με τα λεγόμενα του Δημάρχου και εκφράζοντας την άποψη ότι πέρα από τη συγκομιδή σκουπιδιών και τη γενικότερη πολύ καλή δουλειά, πρέπει να περάσει το μήνυμα: «Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη». Ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας, Γιάννης Κουνδουράκης από τη μεριά του, αφού ευχαρίστησε θερμά τους πάντες που συμμετείχαν στον καθαρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία του ότι νέα παιδιά από τη σχολή των αστυφυλάκων δούλεψαν για τη φύση ενώ προέρχονται τα περισσότερα από αστικά κέντρα, υπογράμμισε: «Με τον ίδιο ζήλο που ο δήμος Ρεθύμνης ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια, με τον ίδιο ζήλο θα τη συνεχίσουμε. Είδαμε τα λάθη μας, είδαμε τις αδυναμίες μας, ευελπιστούμε την άλλα φορά να τα πάμε ακόμη καλύτερα».

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ