ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον»

0

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑΚ

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη αποδοχή που βρήκε απ’ όλους όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑΚ), εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης εκθείασε την ομοθυμία και ομοψυχία που απέσπασε ο προτεινόμενος σχεδιασμός, τονίζοντας: Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία είναι ότι για πρώτη φορά έτυχε τέτοιας αποδοχής πρόταση της Περιφέρειας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρότασή μας αποκλείει τη μέθοδο της καύσης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό το γεγονός, ότι, στηρίχτηκε απ’ όλες τις παρατάξεις, τα κόμματα, τις οικολογικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς. Για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γίνει μια τόσο σοβαρή προσπάθεια, για το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης.

Θεωρώ ότι παράλληλα με την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης τω υγρών αποβλήτων, η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη του τουρισμού μας.»

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, περί τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα συνέλθει το σώμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύεται ν’ αγωνιστεί για την οικονομική στήριξη υλοποίησης του ΠΕΣΔΑΚ και την προώθηση δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ