ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα θέματα που θέτει η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0

Η δημοτική παράταξη «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» θα θέσει προ ημερησίας διάταξης τα παρακάτω 3 θέματα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης που θα γίνει την Δευτέρα 6/8/12:

1.    Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης στον αγώνα των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ.

Και στο Ρέθυμνο οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι και ο αγροτικός κόσμος του Ρεθύμνου βρίσκονται σε κινητοποίηση ενάντια στο σκανδαλώδες ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες και για την τοπική αγροτική οικονομία και στην υποθηκευμένη αγροτική γη του Ρεθύμνου. Ο Δήμος Ρεθύμνης -για τον επιπλέον λόγο ότι είναι και αγροτικός δήμος-, οφείλει να συμπαρασταθεί στον αγώνα ενάντια στην σκανδαλώδη εκποίηση της ΑΤΕ και για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα που θα στηρίζει την ανάπτυξη του τόπου.

2.    Κατάσταση συσσιτίων τους καλοκαιρινούς μήνες και ενίσχυση τους από τον Δήμο.

Τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο κλείνουν τα συσσίτια της Μητρόπολης λόγω έλλειψης εθελοντών. Πως προτίθεται ο Δήμος να ενισχύσει τα συσσίτια για τους άπορους συμπολίτες μας και το καλοκαίρι;

3.    Ρυθμίσεις οφειλών προς τον Δήμο δημοτών και επιχειρήσεων. Εισαγωγή κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων για τους οφειλέτες.

Στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν συμπολίτες μας και μικρές επιχειρήσεις, είναι λογικό να δημιουργείται δυσκολία στην πληρωμή των δημοτικών τελών, που πρέπει και είναι καλό να εισπράττονται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι ρυθμίσεις οφειλών που υποχρεώνονται οι δήμοι να εφαρμόσουν είναι ληστρικές με προσαυξήσεις κ.α. και το κυριότερο δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, τσουβαλιάζοντας μικρές και μεγάλες ανεξαρτήτως της κατάστασης της επιχείρησης (πχ. μείωση τζίρου, κλπ). Την ίδια στιγμή εύρωστες οικονομικά επιχειρήσεις αξιοποιούν την γενικότερη απροθυμία πληρωμών και ενώ μπορούν να πληρώσουν δεν το κάνουν. Ο Δήμος Ρεθύμνης έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις ΑΦΜ και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών μικροεπιχειρηματιών. Η «Εναλλακτική Κίνηση» έχει προτείνει μια διαφορετική πολιτική δημοτικών τελών από αυτήν που ακολουθείται σήμερα, που δεν θα επιβαρύνει τους ανέργους και τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά τους έχοντες και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Επειδή οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί ανάλγητα σαν μια φοροεισπρακτική κρατική υπηρεσία αγνοώντας την κοινωνική κατάσταση των πολιτών, αλλά να έχει λόγο για τα κριτήρια με τα οποία θα εισπράττεται η δημοτική φορολογία, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα της εισαγωγής κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων για την ρύθμιση των οφειλών δημοτών και επιχειρήσεων και τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή γι’ αυτό το πρόβλημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ