ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Γαλλία: Τουλάχιστον 12.000 γυναίκες αφαίρεσαν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

0

Περισσότερες από 12.000 γυναίκες στη Γαλλία αφαίρεσαν τα ελαττωματικά και επικίνδυνα για την υγεία, εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP), σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου η υπηρεσία προϊόντων υγείας της χώρας (ANSM), μετά τη ρήξη των εμφυτευμάτων σε 3.013 γυναίκες.

Συνολικά 12.345 γυναίκες αφαίρεσαν τα εμφυτεύματα που έφεραν, οι 8.460 από τις οποίες για προληπτικούς λόγους. Τα εμφυτεύματα 6.639 γυναικών, δηλαδή του 78% που τα αφαίρεσαν προληπτικά, ήταν άθικτα.

Σύμφωνα με την ANSM, σε 3.013 γυναίκες παρατηρήθηκε ρήξη των εμφυτευμάτων PIP σε μια περίοδο από το 2001 ως το τέλος Ιουλίου του 2012. Την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 2.892 φλεγμονώδεις αντιδράσεις, μεταξύ αυτών έξι περιπτώσεις νέκρωσης σε 1.689 γυναίκες, ενώ σημειώθηκαν επίσης 55 περιπτώσεις καρκίνων.

Η PIP, μια επιτυχημένη εταιρεία με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, φέρεται να έκρυβε το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε φτηνή, βιομηχανική σιλικόνη, μη εγκεκριμένη για ιατρική χρήση, για να παρασκευάζει τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Το τεράστιο υγειονομικό σκάνδαλο αφορά σχεδόν 30.000 γυναίκες στη Γαλλία και χιλιάδες ακόμη στο εξωτερικό.

Οι προληπτικές αφαιρέσεις των εμφυτευμάτων της εταιρείας PIP ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2010, αλλά εντάθηκαν από τον Ιανουάριο έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας να προτείνει την αφαίρεσή τους ακόμη κι αν δεν υπάρχουν κλινικές ενδείξεις ότι τα εμφυτεύματα είναι προβληματικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ