ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Ρέθυμνο

0

Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Ρέθυμνο προχώρησαν σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου, όπου αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτηρίου γιγαντοπανό, το οποίο καλεί σε οργανωμένο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, ενάντια σε συγκυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια. Στη συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ σχημάτισαν πορεία και κινήθηκαν προς το Δημαρχείο, τόπο συγκέντρωσης της απεργιακής κινητοποίησης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Πεντεζίδης, πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Ρεθύμνου και ο Γρηγόρης Σταυρουλάκης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Κεντρική ομιλία, εκ μέρους της γραμματείας Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ έγινε από το Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η βαρβαρότητα της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης , του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  είναι δίχως τέλος. Λένε ψέματα ότι τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλουν θα είναι τα τελευταία. Με ψέματα και υποσχέσεις αλλά και με  κινδυνολογία προσπαθούν να πείσουν το λαό να αυτοκτονήσει για χάρη μια χούφτας μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους. Αυτή είναι η ψυχή της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται.

Η σημερινή απεργία πρέπει να γίνει αρχή της παρέμβασης της εργατικής τάξης και του λαού στις δραματικές εξελίξεις στη χώρα. Να σκεφτεί καθένας που πάει η κατάσταση, πότε θα μπει τέλος σ’ αυτή τη πολιτική που δεν αφήνει κανέναν άθιχτο, εξαθλιώνει κάθε πλευρά της ζωής μας. Πάνω απ’ όλα να σκεφτεί ψύχραιμα, με βάση την εμπειρία που απέκτησε, από τις απογοητεύσεις που ήταν απανωτές, ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει ο ίδιος, όλη η εργατική τάξη για να βγει από τη σημερινή κατάσταση. ‘Όχι όμως εξαθλιωμένος και μια ζωή δούλος όπως το θέλουν τα μονοπώλια για τη δική τους ανάπτυξη, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους, αλλά με δικαιώματα, ανθρώπινη ζωή, αφέντης στη ζωή και το τόπο του.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όποιο δρόμο κι’ αν ακολούθησε μέχρι τώρα, να μη κάνει πίσω στην επίθεση. Κανείς να μην υπογράψει ατομική σύμβαση, κανείς τίμιος συνδικαλιστής να μην υπογράψει συλλογική σύμβαση που θα μειώνει έστω και ένα Ευρώ τους μισθούς. Κανείς να μην αφήσει αδιάφορα να περάσει η απόλυση του διπλανού, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, να μην εφαρμοστούν οι νόμοι των εργοδοτών που πέρασαν με υπογραφή των κυβερνήσεων που μέχρι τώρα ψηφίστηκαν και κυβέρνησαν. Καμιά εμπιστοσύνη ούτε ανοχή στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η Πέμπτη φάλαγγα της κυβέρνησης, της τρόϊκας, των εργοδοτών.»

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι «σήμερα, ο καπιταλισμός μέσα στη σαπίλα του, αφήνει πίσω του πτώματα, για να επιβιώσει από τη βαθιά κρίση του. Δεν υπάρχει διάλογος και συνεννόηση. Μόνο πόλεμος ταξικός ή υποταγή και εξαθλίωση. Αγωνιστική συσπείρωση και πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και την εξουσία του. Αποφασιστική αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλισμό και τη πολιτική. Δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και το κράτος τους. Σ’ αυτό το δύσκολο αλλά μόνο ελπιδοφόρο αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ.»

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ