ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ναι μεν αλλά… και φέτος με τον τουρισμό

0

Οι απώλειες θα μεταφραστούν σε μονοψήφιο αριθμό στα τέλη του Οκτώβρη

Της Στέλλας Μαθιουδάκη    

Μπορεί το πρόσημο με το οποίο θα κλείσει η φετινή τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο να είναι αρνητικό, ωστόσο θετικός είναι ο απολογισμός που κάνουν οι ξενοδόχοι του νομού σε ότι αφορά στην πορεία της σεζόν. Και αυτό διότι η χασούρα που περίμεναν στην αρχή της περιόδου άγγιζε το 30%, ενώ τώρα αυτό που υπολογίζουν είναι ότι ο αριθμός αυτός -ευτυχώς- θα είναι μονοψήφιος.

«Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος, ήταν καταστροφικοί μήνες για μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων, Ευγένιος Φραγκιαδάκης, ο οποίος συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι από τον Ιούλιο η τουριστική κίνηση ανέκαμψε, με αποτέλεσμα ο μήνας αυτός να κινηθεί στα συνήθη επίπεδα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και για τον Αύγουστου, αλλά και για τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά πέρυσι η τουριστική περίοδος ήταν καλύτερη

από τη φετινή, ενώ όπως τονίζει ο κ. Φραγκιαδάκης ένα ακόμα χαρακτηριστικό της τωρινής σεζόν είναι οι εξαθλιωμένοι οικονομικά έλληνες, οι οποίοι «γύρισαν για τα καλά την πλάτη» τους στον τουριστικό προορισμό που λέγεται Ρέθυμνο.

Σ' αυτή την κατηγορία μάλιστα οι απώλειες ξεπερνούν το 50%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. «Η πτώση ήταν πολύ μεγάλη σε σύγκριση με πέρυσι, κατακόρυφη θα την χαρακτήριζα και φοβούμαστε ότι και το 2013 η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλά, διότι τα οικονομικά του ελληνικού νοικοκυριού έχουν στενέψει πάρα πολύ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων.

Ωστόσο, στους δρόμους οδηγήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και στο Ρέθυμνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού, οι οποίοι διεκδίκησαν μεταξύ άλλων τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι ένας συντοπίτης μας ξενοδοχοϋπάλληλος, ο οποίος έπειτα από 32 χρόνια δουλειάς, φέτος το «ψαλίδι» που έχει δεχτεί στα εισοδήματά του σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνά τις τέσσερεις χιλιάδες ευρώ!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ