ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε κινητοποιήσεις καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

0

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποίησης που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης με την απεργία και την στάση εργασίας στις 29/09/2012.

Ο Ιατρικός κόσμος και η κοινωνία γενικότερα συγκλονίζεται. Η κρίση βαθαίνει. Στην οικονομία προστίθεται και η κοινωνική ημέρα με την ημέρα.

Τα αλλεπάλληλα δοσοεξαρτώμενα μέτρα και νομοθετήματα αποσυνθέτουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, αποδυναμώνουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και περιορίζουν δραματικά τις παροχές στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Οφείλουμε να δράσουμε. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες. Μαζί με τους όλους τους κοινωνικούς φορείς. Πρέπει να βοηθήσουμε τους άλλους και τους εαυτούς μας. Πρέπει να προστατεύουμε την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια μας και να προασπίσαμε το υπέρτατο αγαθό την Υγεία διεκδικώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και περίθαλψης σε όλους τους παρέχονται  υπηρεσίες Υγείας.

Καταγγέλλουμε:

1.       Την αποδυνάμωση του ΕΣΥ μέσω της περικοπής κλινών  (--50%!), τις περικοπές μισθών (-40%) των γιατρών, τις βεβιασμένες συγχώνευσης Νοσοκομείων, τις καταργήσεις τμημάτων και την εφαρμογή μόνο με οικονομικά κριτήρια επισφαλών προγραμμάτων εφημεριών!.

2.       Την αποδυνάμωση των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) από προσωπικό και γιατρούς και την αδυναμία τους να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά ακόμη και τα ευτελούς αξίας.!.

3.       Τον λανθασμένο σχεδιασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τον τρόπο λειτουργίας του που συσσωρεύει τεράστια χρέη (2 ΔΙΣ τουλάχιστον), υποβαθμίζει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη 9.5 εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών σε… συνταγογράφηση, στερώντας τους την πρόσβαση στο γιατρό της επιλογής τους με ορατό αποτέλεσμα ήδη την τεράστια ταλαιπωρία τους, τους κινδύνους για την ζωή τους και την μετακύλιση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Απαιτούμε:

1.       Την ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των δημοσίων δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι στην διάλυση τους.

2.       Την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την κάλυψη ισότιμα όλων των λειτουργιών υγείας και όχι μόνο της φαρμακευτικής δαπάνης, την αλλαγή λειτουργιάς και την συλλογική σύμβαση των γιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

3.       Την αποπληρωμή των οφειλομένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς και των δεδουλευμένων στους ιδιώτες γιατρούς του Ο.Π.Α.Δ. και τα άλλα ασφαλίστηκα ταμεία που καταργήθηκαν που φθάνουν ακόμη και τα 2 χρόνια!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ