ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκρηξη των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων

0

Τα 640 εκατομμύρια  δολάρια αναμένεται να φτάσει στο  τέλος του χρόνου ο όγκος των  ετήσιων πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων  στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμά το eMarketer και προβλέπει εκατονταπλάσια αύξηση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παρόλο που η μη υιοθέτηση από την Apple της τεχνολογίας NFC, γύρω από την οποία κινείται σήμερα η αγορά των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών, προκαλεί ερωτηματικά για την τάχιστη προώθηση των ηλεκτρονικών πορτοφολιών, υποθέτοντας πως όσοι έχουν τα χρήματα για να αποκτήσουν ένα iPhone υιοθετούν πιο γρήγορα τις νέες τεχνολογικές τάσεις και έχουν μεγαλύτερη καταναλωτική ισχύ.

Η κίνηση της  εταιρείας από το Κουπερτίνο, να μην ενσωματώσει τη δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας σε πολύ μικρή απόσταση μέσω του NFC στο iPhone 5, δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Και στο παρελθόν ήταν συνήθως διστακτική απέναντι σε νέες τεχνολογίες, προτού αυτές γίνουν αποδεκτές από ένα μεγάλο μέρος της αγοράς.

Το eMarketer υπολογίζει ότι μέσα στο 2012 οκτώ εκατομμύρια Αμερικανοί θα πραγματοποιήσουν την πληρωμή τουλάχιστον μιας αγοράς τους σε κάποιο σημείο φυσικό πώλησης με τη χρήση smartphone. Ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 7% των κατόχων smartphones στις ΗΠΑ και καταδεικνύει ότι οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο αποδοχής από τη μεγάλη μάζα του καταναλωτικού κοινού.

Πάντως, αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, 50 εκατομμύρια  Αμερικανοί θα χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για πληρωμές σε φυσικά σημεία πώλησης το 2016, εκτινάσσοντας την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 62 δισ. δολάρια.

 

 

 

 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ