ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση ελληνικού τάνκερ στα ανοιχτά της Α. Ελεφαντοστού

0

Άγνωστη παραμένει η τύχη ενός πετρελαιοφόρου ελληνικών συμφερόντων που φέρεται να εξαφανίστηκε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, στα ανοιχτά του Αμπιντζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το σκάφος, που ονομάζεται Ορφέας και πλέει με σημαία από τις Μπαχάμες, έχει ως πλήρωμα δύο έλληνες και 22 φιλιππινέζους ναυτικούς και μεταφέρει ως φορτίο 32.000 τόνους βενζίνης.

Σύμφωνα με τη Grace Management, διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, το σκάφος όφειλε να ξεφορτώσει το εμπόρευμά του στο Αμπιντζάν, ωστόσο το πετρελαιοφόρο απέπλευσε απροσδόκητα από το Αμπιντζάν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, κινούμενο «νότια, δίχως εντολές ή εξήγηση».

«Οι διαχειριστές προσπαθούν συνεχώς να επικοινωνήσουν με το Ορφέας, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», συνέχισε η Grace Management. «Η τελευταία γνωστή τοποθεσία του σκάφους υποδεικνύει ότι μπορεί να κινούνταν προς το Λάγκος, Νιγηρία».

Η εξαφάνιση του Ορφέας ενδέχεται να οφείλεται σε μία ακόμα επίθεση πειρατών, καθώς τους τελευταίους μήνες τα νερά που βρέχουν την δυτική Αφρική, ιδιαίτερα η Κόλπος της Γουινέας, έχουν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη ναυσιπλοΐα.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο πειρατές πήραν τον έλεγχο ενός άλλου ελληνικού πετρελαιοφόρου στην ίδια περιοχή, ωστόσο τελικά απελευθέρωσαν το πλήρωμα και εγκατέλειψαν το σκάφος, αφότου έκλεψαν 3.000 τόνους εμπορεύματος.

Η Grace Management έχει ζητήσει κάθε βοήθεια από όλες τις αρμόδιες αρχές και γειτονικές χώρες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ