ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι υπολογιστές του μέλλοντος θα λειτουργούν με νανοσωλήνες

0

Την ώρα που η «κούρσα» για τη δημιουργία μικρότερων και αποδοτικότερων ηλεκτρονικών συσκευών βρίσκεται στο ζενίθ, επιστήμονες παρουσίασαν τα τσιπ των υπολογιστών του μέλλοντος.

Σύμφωνα με το Nature Nanatechnology οι υπολογιστές θα λειτουργούν με νανοσωλήνες

Εδώ και καιρό, είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα έχουν ανώτερες «ηλεκτρονικές» ιδιότητες από τις συσκευές φτιαγμένες από πυρίτιο, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί υλικό κατασκευής τσιπ υπολογιστών.

Ωστόσο, έως τώρα, λόγω των μεγάλων δυσκολιών στο χειρισμό τους, οι νανοσωλήνες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στην αγορά των τσιπ υπολογιστών.

Οι νανοσωλήνες έχουν αποδειχθεί ταχύτατοι και αποδοτικότατοι σε εργαστηριακές έρευνες ως μονάδες. Πάρα ταύτα, πρόκληση εξακολουθεί να παραμένει για τους επιστήμονες η ολοκλήρωση ενός κυκλώματος με δισεκατομμύρια νανοσωλήνες, ικανού να ανταποκριθεί στην ακρίβεια και συνέπεια, που η σημερινή αγορά υπολογιστών απαιτεί.

Ομάδα ερευνητών της IBM, με επικεφαλής τον δρ. Τζέιμς Χάνον, κατόρθωσε να «ευθυγραμμίσει» ενσύρματες μικροσυσκευές νανοσωλήνες, πετυχαίνοντας πυκνότητα ενός δισεκατομμυρίου ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Μένει να δούμε, πότε οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα τσιπάκια από πυρίτιο με «διαδόχους» τους υπερσύγχρονους νανοσωλήνες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ