ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Frankfurter Allgemeine: Η βόλτα του Αντενάουερ με γαϊδούρι στην Ελλάδα!

0

Ποιο είναι το δημοσίευμα που "ξεθάβει" φωτογραφία από την επίσκεψη του Κόνραντ Αντενάουερ, Καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας, στην Αθήνα.

Η Frankfurter Allgemeine με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ, ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, φωτογραφία του Καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ, από τη δική του έλευση στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου του 1954.

Στην τότε επίσκεψη του, ο Καγκελάριος Αντενάουερ, είχε συναντηθεί με τον Αλέξανδρο Παπάγο, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας, ενώ επισκέφθηκε την Ακρόπολη, το Ναύπλιο,  το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τους αρχαιολογικούς χώρους της Τίρυνθας, των Μυκηνών και της Ολυμπίας, καθώς και τη Σαντορίνη.

"Δέκα χρόνια μετά την κατοχή, τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν καλύτερα"

H γερμανική Faz γράφει ότι ακόμη και για τον Κόνραντ Αντενάουερ, που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη δέκα χρόνια μετά την Κατοχή, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα σε σχέση με τη χρονική στιγμή που επισκέπτεται την Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ. Η εφημερίδα, μάλιστα, "επενδύει" το άρθρο της με μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Αντενάουερ το 1954 στη Σαντορίνη που τον δείχνει πάνω σε ένα γαϊδουράκι.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στις δυσκολίες που καταγράφονται στις ελληνο - γερμανικές σχέσεις στο πέρασμα των χρόνων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ωστόσο, πως η Μέρκελ αυτή τη φορά μπορεί να χαίρει ανάλογης φιλοξενίας από την ελληνική ηγεσία, όχι όμως και από τους Έλληνες πολίτες που οργανώνουν διαδηλώσεις για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Ευρώπη. "Ποτέ στο παρελθόν Καγκελάριος δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τόσο δύσκολες καταστάσεις στις συνομιλίες με την Ελλάδα", υπογραμμίζεται παρακάτω.

"Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα" αναφέρει η Welt.

Ανάλογου τόνου και το ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των γερμανικών Financial Times, με τίτλο "η Μέρκελ πετά σε εμπόλεμη ζώνη", και το οποίο επισημαίνει πως η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου βάζει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας εκτενή αναφορά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

news247.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ