ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αφιέρωμα στο Μίκη

0

Αυτός που αγνοεί σκόπιμα την ιστορία του τόπου του και δεν θέλει να πληροφορηθεί διαπράττει το χείριστο των εγκλημάτων. Προδοσία της πατρίδας. Χωρίς ιστορικές γνώσεις για τα ποτάμια αιμάτων που χύθηκαν, για την ελευθερία και ανεξαρτησία του ιερού τούτου τόπου, ο πολίτης είναι ένα άχρηστο άχυρο. Ένα τίποτα. Ένα κενό τσουβάλι που το παίρνουν οι άνεμοι του κόσμου και των διεθνών κακοποιών που ορέγονται να καταπιούν την πατρίδα. Που δεν θα έχουν τη δύναμη να αντισταθούν σε οποιαδήποτε επίθεση. Η μέγιστη δύναμη του πολίτη που τον οδηγεί σε γενναίες πράξεις, είναι η γνώση των πολιτισμικών αγαθών και αξιών που γεννήθηκαν στα χώματα που πατεί. Η παιδεία έχει ξεπέσει σε λειτουργούς που υπήρξαν αδιάφοροι μαθητές και απαθείς φοιτητές γύρω από τις αξίες του πολιτισμού όχι μόνο αυτού του τόπου, αλλά και της αποδέλοιπης ανθρωπότητας. Έτσι έχουμε και ένα διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, που υπηρετεί αγράμματους, απαίδευτους, ανήθικους, απάτριδες, απολίτιστους, προδότες «πολιτικούς». Που οι ίδιοι, οι πολιτικοί έχουν «διορίσει» για να υπηρετούν τις βρώμικες και σκοτεινές δουλειές τους. Κλέφτες που κατέστρεψαν τα πάντα και έφεραν σε κρίση, αυτοκτονία και εξαφάνιση του λαού για να πάρουν τους θησαυρούς του, ύπουλα. Αυτός ο αγράμματος και απολίτιστος λαός άγεται και φέρεται από τους δημαγωγούς και τυχοδιώκτες, φασιστές «πολιτικούς». Και τους ψηφίζει ελπίζοντας, διορισμούς, οφέλη και καλύτερες μέρες. Αφελής και καιροσκόπος ο λαός θέλει και αυτός να γίνει όμοιος με τους εθνοπατέρες του. Να «ανέβει» και να παραστήσει τον κάποιον. Να μοιάσει στα αποβράσματα που ψηφίζει. Με δανεικά. Μια φαυλότητα, ένας ξεπεσμός. Διαφθορά και σήψη. Μέσα σ’ αυτόν τον απέραντο κόπρο μια νεολαία που έρπει στα ναρκωτικά στην αγραμματοσύνη και βρίσκει την απόλαυση της ζωής στις καφετέριες και στα πιλάφια, στη βία και στα καπετανηλίκια. Χωρίς όραμα, χωρίς ορίζοντα και πορεία. Αυτοί οι νέοι σήμερα στο τέλμα, στο ψέμα, αύριο στην κλοπή και βουλή του τίποτα και του φασισμού. Ανίκανοι απολύτως να αντιδράσουν. Σήμερα η βουλή του φασισμού είναι ένας βόθρος που χύνονται όλοι οι απόπατοι των κομματαρχών, των κομματόσκυλων και των τρομοκρατών του συνδικαλισμού.

«Μ’ όλα σου θα ζει τα ταπεινά με καμιά σου δε θα ζει μεγαλοσύνη κι’ οι αφέντες που θα προσκυνά νάνοι κι’ αρλεκίνοι». Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ.

Ο καθένας ας καταθέσει την προσφορά του στην έσχατη αυτή ώρα της κρίσης και ας δείξει τη στάση του στον πολιτισμό και το έργο του στην κοινωνία.

Γράφει ο Γ. Ηλιάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ