ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Προφυλακίστηκε ο ένας αδερφός, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο άλλος για τα 65 κιλά χασίς

0

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 25χρονος νεαρός από τις Μέλαμπες στο ποιμνιοστάσιο του οποίου στην Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 65 κιλά χασίς.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, 27 ετών που είχε επίσης συλληφθεί στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, καθώς και την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης κάθε 1η του μήνα.

Τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους κ. Ν. Κοτσαμπασάκη, Θ. Λεχωβίτη και Μ. Μαρκογιαννάκη.

Ο 25χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του και υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή όσα είχε πει και στους αστυνομικούς προανακριτικά ότι δηλαδή η κάνναβη που βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιο ήταν προϊόν φυτείας, την οποία είχε καλλιεργήσει από κοινού με έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος και του υπέδειξε τον τρόπο καλλιέργειας, καθώς ο ίδιος δεν ήταν γνώστης της παράνομης δραστηριότητας. Ο νεαρός επέμεινε ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Επιπλέον απάλλαξε τον 27χρονο αδελφό του από κάθε ευθύνη και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις δικές του πράξεις.

Ο 25χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι από την καλλιέργεια, μετά την συγκομιδή, ο Αλβανός συνεργός του πήρε ως μερίδιο 10 κιλά κάνναβης και έφυγε χωρίς να γνωρίζει που πήγε και που βρίσκεται σήμερα. Αναφέρει δε, ότι του έμειναν τα 65 κιλά χασίς και τα διατηρούσε στο ποιμνιοστάσιό του για πολλούς μήνες, διότι δεν γνώριζε τον τρόπο που μπορεί να τα προωθήσει σε αγοραστές. Φέρεται μάλιστα να αποδίδει την εμπλοκή του στην παράνομη αυτή δραστηριότητα σε προβλήματα οικονομικά που αντιμετώπιζε.

Σε σχέση με το όπλο Scorpion 7,65 mm, ο 25χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν ανήκε ούτε σε κείνον ούτε στον αδελφό του αλλά ήταν όπλο του Αλβανού συνεργού του στην φυτεία και αναχωρώντας από την Ορνέ το εγκατέλειψε. Το όπλο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει ήδη αποσταλεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αξιόποινη πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο, ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς, οι οποίοι και θα αποφανθούν για την χρονολογική προέλευσή τους και την αξία τους

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ