ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Συμπαράσταση του Α. Ξανθού στον αγώνα των εργαζομένων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου

0

Την συμπαράσταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα των εργαζομένων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου, εξέφρασε ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος παραβρέθηκε στην χτεσινή κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων μπροστά από το νοσοκομείο.

Ο κ. Α. Ξανθός συμμετείχε μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου και συνδικαλιστές από την ΟΣΝΙΕ και το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνάντηση με τη Διοίκηση του «Ευγενίδειου». Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε από όλους η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι 140 εργαζόμενοι του νοσοκομείου λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του Ιδρύματος (είναι απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες) και η ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου χωρίς να τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα η επιβίωση των εργαζομένων του, που μοχθούν καθημερινά -παρά την μισθολογική και εργασιακή τους εξαθλίωση λόγω των μνημονιακών μέτρων- για να κρατήσουν ανοικτό και αξιόπιστο το νοσοκομείο.

Ένα νοσοκομείο που παρά το ότι στεγάζει πανεπιστημιακά τμήματα, λειτουργεί με καθεστώς ιδιωτικής κλινικής και χωρίς το Πανεπιστήμιο (που κατέχει το 99,7% των μετοχών της ΑΕ ) να τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την προοπτική μιας υψηλού επιπέδου μονάδας υγείας.

Ο κ. Α. Ξανθός κατέθεσε προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου την πρόταση να αναλάβει πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση των εμπλεκομένων μερών (Πανεπιστήμιο-Διοίκηση-Σωματείο) για να εξευρεθεί μια σταθερή και βιώσιμη λύση που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά-ασφαλιστικά και εργασιακή δικαιώματα του προσωπικού και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Μόνο έτσι θα ξεκαθαριστεί αν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά του Πανεπιστημίου για να στηριχθεί στην πράξη το «Ευγενίδειο» και οι εργαζόμενοι του και να τεθεί σε νέες βάσεις η διαχείριση του.

Τέλος, ο κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε να ενημερώσει την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το σοβαρό αυτό ζήτημα και να αναζητηθεί κάθε δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ