ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση της Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου: Ο οργανισμός, οι "αισιόδοξοι" και ο συνεπής κύριος Λυκουρεντζος

0

Όπως φαίνεται κάποιοι προσπάθησαν για άλλη μια φορά να εξαπατήσουν τη Ρεθυμνιώτικη κοινωνία. Όταν εμφανίσθηκε ο νέος Οργανισμός, ο οποίος υποβαθμίζει και διαλύει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι φωνές που τον κατήγγειλαν αποσιωπήθηκαν για ν΄ αναδειχθούν τα καθησυχαστικά μηνύματα των υπευθύνων. Στις 17/1 μάλιστα, βρεθήκαμε γι' άλλη μια φορά μπροστά στις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας, όταν ο αισιόδοξος κύριος Ξυπολυτάς συναντήθηκε μαζί του για το ζήτημα του Οργανισμού του Νοσοκομείου.  Τότε ο νέος διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι ο Υπουργός είναι πρόθυμος να κάνει τροποποιήσεις στον Οργανισμό, ζητώντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις από το Νοσοκομείο για να στηρίξει τις τροποποιήσεις αυτές.

Θα ξέχασε μάλλον ο Υπουργός το πλήρως εμπεριστατωμένο εγγραφο που παραδόθηκε στο Υπουργείο του τον περασμένο Σεπτέμβρη από τους πολιτικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, το οποίο εξέθετε τις αδυναμίες του τότε εκδοθέντος Οργανισμού (ο οποίος, σημειωτέον, ήταν κι ελαφρώς καλύτερος από τον τωρινό), και έδινε συγκεκριμένες προτάσεις για έναν Οργανισμό πιο κοντά στην πραγματικότητα αυτού του Νοσοκομείου, τις δυνατότητές του αλλά και την εύρυθμη και οικονομικότερη λειτουργία του. Το έγγραφο αυτό έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Υπουργείο Υγείας όταν κατέθετε αυτόν τον Οργανισμό, ο συντάκτης του οποίου δεν είχε επουδενί διαβάσει τις προτάσεις του ΔΣ.

Κι όμως, δε χρειάστηκε να περάσει καιρός από τις δεσμεύσεις του Υπουργού για να φανεί η αλήθεια. Για άλλη μια φορά, οι μάσκες πέφτουν και τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου ξεγυμνώνονται. Σε ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού για το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού, ο κύριος Λυκουρέντζος απάντησε ξεκάθαρα: Το μνημόνιο δε χωράει άλλες δαπάνες. Οι δεσμεύσεις προς τους ετέρους είναι σημαντικότερες από την ανθρώπινη ζωή. Με αυτή τη θέση, και με έμφαση στην επιβράβευση του αξιόλογου προσωπικού του Νοσοκομείου (ως πότε κύριε Υπουργέ θα παράγουν έργο σε τέτοιες συνθήκες οι αξιέπαινοι εργαζόμενοι;) διέψευσε κάθε σενάριο περί τροποποίησης του Οργανισμού.

Η αλήθεια δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια. Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου αποτελεί το επιστέγασμα της επιταγής των μνημονίων, που καταδικάζει οριστικά τη Δημόσια Υγεία και μαζί της τους ανθρώπους αυτού του τόπου σε αργό θάνατο.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας δηλώνουν ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά ότι η εξοντωτική υπερεργασία σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις, αλλά και οι αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, οδηγούν τις δομές της Δημόσιας Υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Καλούμαστε και πάλι, πολίτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή. Στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα απεργίας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ, με την παρουσία μας στο Νοσοκομείο στεκόμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ.

Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ