ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζεται η κόντρα Google - Microsoft

0

Αφορμή της αντιπαράθεσης η χρήση των Google Maps στα Windows Phone 8

Λίγες μόνο ημέρες μετά, τα «παράπονα» της Microsoft για την εφαρμογή του Youtube στο λειτουργικό της, η Google ρίχνει «λάδι στη φωτιά» αποσύροντας την λειτουργία των Google Maps για τις Windows Phone συσκευές.

Όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Internet Explorer δεν διαθέτει το κατάλληλο WebKit που απαιτείται για την υποστήριξη των Maps.

Βέβαια, μετά την αρχική εμπρηστική δήλωσή της, η Google, εξέδωσε ανακοίνωση στην τεχνολογική ιστοσελίδα TheNextWeb, λέγοντας πως «στις τελευταίες δοκιμές, ο Internet Explorer Mobile των Windows Phone δεν είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει βασικές λειτουργίες των Google Maps, όπως τις επιλογές zoom και pan».

«Από την άλλη πλευρά όμως, η τελευταία του έκδοση προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας μας και για αυτό θα συνεχίσουμε τις εργασίες με σκοπό την ενσωμάτωση των Maps στην πλατφόρμα της Microsoft», εξήγησε η Google.

Η ηλεκτρονική κοινότητα παρακολουθεί με επιφύλαξη τις εξελίξεις, καθώς είναι άξιο απορίας το γεγονός πως τόσο καιρό οι Google Maps λειτουργούσαν κανονικά στα Windows Phone 8 και επίσης, όπως ανέφερε και η Microsoft, πως είναι δυνατόν ο Internet Explorer για υπολογιστές να λειτουργεί κανονικά ενώ ο αντίστοιχος για Mobile, ο οποίος είναι ο ίδιος, να παρουσιάζει προβλήματα;

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ