ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι η δίαιτα των τριών ωρών;

0

Σημασία δεν έχει τι τρως αλλά πότε το τρως. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Δίαιτα των 3 ωρών», Jorge Cruise. Το πρόγραμμα αδυνατίσματος ακολουθούν Angelina Jolie και Jennifer Lopez και μάλιστα λίγο καιρό μετά τη γέννα όπως και η Amber Valetta.

Η Denise Richards, η οποία εκτός από την καριέρα της ασχολείται και με την ανατροφή δύο παιδιών, είναι μόνο μία από τις πολλές σταρ που βασίζονται στο σύστημα των πολλών και συχνών γευμάτων. Έτσι, καταφέρνει να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό καθημερινό της πρόγραμμα, που συχνά αρχίζει με 1 ώρα γυμναστικής στις 5 το πρωί. Η Denise μιλά σχετικά με τη δίαιτα 3 ωρών και εξομολογείται:

«Τα μικρά γεύματα με ισορροπία πρωτεϊνών και φυτικών ινών μου χαρίζουν την ενέργεια που χρειάζομαι», λέει και συμπληρώνει: «Τρώω πάντα πρωινό. Τώρα τελευταία περιλαμβάνω σε αυτό ομελέτα, τηγανίτες, τοστ ή ό,τι άλλο ετοιμάζω για τα παιδιά στις 7 το πρωί». Για μεσημεριανό και βραδινό, η διάσημη ηθοποιός προτιμά μια σαλάτα με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο ή κάτι που μπορεί να φάει στο δρόμο, όπως μπέργκερ λαχανικών και μεξικάνικες κεσαδίγιας.

Όπως καταλάβατε, η δίαιτα αυτή στηρίζεται στα μικρά και συχνά γεύματα. Τρώγοντας κάθε τρεις ώρες, τονώνεις το μεταβολισμό σου και σταθεροποιείς τα επίπεδα του σακχάρου, Αυτό με τη σειρά του διατηρεί υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σου και την όρεξή σου υπό έλεγχο. Τα μυστικά της δίαιτας των 3 ωρών, σύμφωνα με τον Jorge Cruise, είναι τα εξής:

-Να τρως μία ώρα αφότου έχεις ξυπνήσει και στη συνέχεια κάθε τρεις ώρες. Το τελευταίο σου γεύμα να είναι τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξαπλώσεις για ύπνο.

-Ταυτόχρονα, αν και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο σωστό χρόνο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι σταρ χάνουν βάρους -αν και τρώνε συχνά- είναι το γεγονός πως δεν καταναλώνουν περισσότερες από 1.500 θερμίδες την ημέρα: πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό από 400 θερμίδες, δύο σνακς των 100 θερμίδων και ένα γλυκό των 50 θερμίδων.

-Σίγουρα, η προσέγγιση των μικρών γευμάτων συνιστά μια έξυπνη μέθοδο απώλειας κιλών. Εάν περιμένεις αρκετά ανάμεσα στα γεύματα, το πιθανότερο είναι ότι θα πεινάσεις πολύ και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογές ή σε υπερβολικό φαγητό.

Αν και τα ισορροπημένα γεύματα συνθέτουν συχνά μια ασφαλή στρατηγική για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οι τρεις ώρες ανάμεσα στα γεύματα είναι ο μαγικός αριθμός. Ορισμένοι άνθρωποι αντέχουν για περισσότερο, άλλοι δεν αντέχουν καν για τρεις ώρες, αλλά αμφότεροι μπορούν να χάσουν βάρος.

Άρα, αντί να κοιτάς συνέχεια το ρολόι, συγχρονίσου με τα σημάδια που σου δίνει το ίδιο σου το σώμα. Εάν δεν πεινάς μετά από τρεις ώρες, μη φας. Εάν, όμως, πεινάς πάρα πολύ μετά από δυόμισι ώρες, τότε μπορείς να απολαύσεις το επόμενο γεύμα ή σνακ που έχεις στο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ένα πρόγραμμα συχνών γευμάτων δε δίνει το «ελεύθερο» να τρως όλη μέρα πατατάκια και γκοφρέτες.

Για να λειτουργήσει σαν ένα πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο, πρέπει να επιδιώξεις την ποικιλία των θρεπτικών ουσιών στα περισσότερα γεύματα, π.χ., ένα μπολ σούπα και ένα κομμάτι φρούτο, ή μισό σάντουιτς και μια μικρή σαλάτα, ή τρία κράκερ ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί. Θυμήσου ότι η έμφαση δίνεται στις μικρές μερίδες. Το ζήτημα είναι να τρως πιο συχνά, όχι πιο πολύ, λέει ο Jorge Cruise.

Μια μέρα μπορεί να περιλαμβάνει για παράδειγμα τα εξής:

Πρωινό: Σάντουιτς με ασπράδι αβγού, τυρί και άπαχο λουκάνικο.

Σνακ: 1 μπολ ποπ κορν χωρίς βούτυρο.

Μεσημεριανό: Ψητή πατάτα γεμιστή με μπρόκολο, γαλοπούλα και λιωμένο τυρί τσένταρ.

Σνακ: 12 αμύγδαλα.

Βραδινό: Γαρίδες με τσίλι, μαύρο ρύζι και καβουρδισμένα φιστίκια πεκάν

Γλυκό: 3 φράουλες με σοκολάτα και σαντιγί.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ