ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χαμαιλέοντες του Κώστα Μανιά

0

Και μετά οι πολιτικοί, μας λένε πως η συχνές εκλογές σε μια χώρα, στοιχίζουν.

Ε! όχι να πάρει ο διάβολος. Εγώ δεν το δέχομαι. Αντίθετα μάλιστα. Αν η χώρα μας, δεν έμπαινε σε προεκλογική περίοδο, θα ακούγαμε τόσο ωραία λόγια, περί ευημερίας; Και που είσαι ακόμη. Μέχρι να φθάσουν οι εκλογές, η χώρα θα απογειωθεί στην ευημερία. Θα απογειωθεί στον πλούτο.

Να μου το θυμάστε: μέχρι τις εκλογές ο Στουρνάρας θα διαπιστώσει όλα τα σφάλματα, όλα τα εγκληματικά λάθη που έκανε η Τρόικα σε βάρος της χώρας μας και του λαού της.

Μα θα μου πείτε. Τώρα τους τελευταίους μήνες, τα κάνανε τα λάθη; Τώρα διαπίστωσε  τα εγκλήματα που κάνανε σε βάρος ενός ολόκληρου λαού; Έπρεπε να αυτοκτονήσουν τέσσερις χιλιάδες κόσμος, θύματα αυτών των εγκληματιών, για να το διαπιστώσει  κι αυτός ο αναθεματισμένος;

Δεν είναι δύσκολη η απάντηση: Η διαπίστωση  γίνεται λόγω εκλογών.

Και να μου το θυμάστε. Μέχρι την ημέρα των εκλογών, ο Στουρνάρας, θα μας προκύψει αντάρτης. Θα μου πείτε τι παραπάνω έχουν οι αντάρτες; Πρώτα πρώτα η μάνα του Στουρνάρα - όπως μας είπε ο ίδιος, - ζει η καημενούλα, με πεντακόσια ευρώ. Με όσα περίπου ζει η μάνα κάθε επαναστάτη. Και το μούτρο του; Το μούτρο του που το βάζεις; Έτσι και φορέσει τα ρούχα του αντάρτης, του Φιντέλ Κάστρο ας πούμε, ίδιος ο Κάστρο θα είναι το αφιλότιμο.

Άσε που όποιος διαπρέπει δίπλα στον Σαμαρά, δεν μπορεί παρά κάτι να πάρει από αυτόν τον κλασικό αντάρτη. Αυτόν δεν τον συγκρίνω με τον Φιντέλ, γιατί αυτός δεν έχει ταίρι στον πλανήτη.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε. Αυτός δεν είναι που την επόμενη των εκλογών δήλωνε στην Μέρκελ, ουδείς άσφαλτος, και της ζητούσε συγνώμη; Αυτό ακριβώς: είδατε τι διπλωμάτης είναι το πουλάκι μου; Ποιο πουλάκι; Μα εκεί θα κολλήσουμε; Ο μπούφος ας πούμε για να ξεκολλήσουμε. Το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Το θέμα μας είναι το διπλωματικό δαιμόνιο του Σαμαρά. Να μου το θυμάστε. Μέχρι τις εκλογές, θα μας προκύψει ο πιο ακραιφνής ο πιο καθαρόαιμος αντιμνημονιακος. Τι; Τι; Το καθαρόαιμος δεν πάει εδώ; Και που πάει; Στο γάιδαρο; Ο Σαμαράς όλα τά ’χει.

Ο Σαμαράς που λέτε, και μην τον βλέπετε έτσι, είναι ένας μεγάλος πολιτικός.  Ένας μεγάλος αντάρτης. Σωστός επαναστάτης είναι κι αυτός.

Τελικά αυτοί που μας κυβερνούν δυο χρόνια, έπρεπε να πάμε για εκλογές, για να βγάλουν τον επαναστάτη από μέσα τους.

Γι' αυτό σας λέω. Αν μέχρι τις εκλογές, ανασύρει από την ναφθαλίνη το Ζάππειο ένα και δυο, και αν ακούτε να μιλάει για άλω μίγμα στην εφαρμογή των μνημονίων, μην ξαφνιαστείτε. Για να ξεγελάσει τους ξένους θα το κάνει. Πάλι το διπλωματικό του δαιμόνιο θα βγάζει. Μετά όμως.Μετά τις εκλογές όπως τώρα, έτσι και τότε, οι ξένοι θα τον θαυμάζουν, και θα λένε. Αυτό το παιδί, δεν έχει το θεό του, το αφιλότιμο. Αυτό δε λένε και σήμερα; Πώς ο Σαμαράς αυτό που πέτυχε στα δυο χρόνια, μόνο με θαύμα μπορείς να το συγκρίνεις.

Για σκεφτείτε. Τέσσερεις χιλιάδες νεκρούς από αυτοκτονίες. Ο μισός πήγε περίπατο. Ο  δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός έφυγε από πάνω μας σαν τρίχα από το ζυμάρι, χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Διέλυσε μια παιδεία, που βέβαια δεν ήταν και στα καλύτερα της, μα ήταν. Διέλυσε την υγεία, που κι αυτή νοσούσε μα αυτός την αποτέλειωσε. Αποστέρησε των Έλληνα από κάθε εθνική κυριαρχία. Δημιούργησε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους. Διέλυσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Και όλα αυτά, όχι με νόμους, αλλά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Τώρα θα μου πείτε. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται κάποιο χαρισματικό ηγέτη; Για να λέμε την αλήθεια όχι. Ο λαός που κυβερνά, είναι μαλακας.

Κάποιος ίσως μου παρατηρήσει: για τον Βενιζέλο. Για τον Βενιζέλο, δεν έχω να πω τίποτα; Άστον αυτόν. Ο Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, μας έφαγε τις οικονομίες μας με τα ομόλογα. Δεν πειράζει όμως. Χαλάλι του. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο. Δεν τον βλέπετε. Λίγο ακόμη, και δεν θα τον χωρεί η πόρτα της πολυτελούς πανάκριβης λιμουζίνας, του παραπάνω λαού. Ο όγκος του κατάντησε μεγαλύτερος από το κόμμα του.

 

Κώστας Μανιάς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ