ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αντί να συνδέει δύο επαρχίες καταλήγει σε... συρματόπλεγμα

0

Σχεδιάστηκε για να συνδέσει οδικά δύο επαρχίες με στόχο να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών και αντί γι' αυτό τους ταλαιπωρεί καθημερινά.

Ο λόγος για το δρόμο που υποτίθεται ότι συνδέει το χωριό Μέση στο Ρέθυμνο με την πρώην επαρχία Αμαρίου, όπου κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά έχει "ξεφυτρώσει" ένα συρματόπλεγμα που κλείνει το δρόμο και το οποίο εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής να επιτηρούν καλύτερα τα ζώα τους…

Αναλυτικότερα, είναι ο δρόμος που θα μπορούσε να συνδέει τα χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου στο Ρέθυμνο με το δήμο Αμαρίου. Και λέμε θα μπορούσε, διότι στη μέση του πουθενά οι διερχόμενοι συναντούν μπροστά τους ένα συρματόπλεγμα, το οποίο μάλιστα έχει μια χονδρή αλυσίδα και ένα λουκέτο, που σημαίνει ότι αναγκαστικά διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα δρόμο που έχει κυριολεκτικά τη δική του ιστορία και ο οποίος σχεδιάστηκε για να συνδέει το χωριό Μέση του δήμου Ρεθύμνου με τη σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

Οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια με ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής Αρκαδίου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Και όπως εξηγεί ο Γιώργος Μαρινάκης το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ως έχει, μιας και η εν λόγω διάνοιξη δεν πληροί ούτε κατά διάνοια τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αφού δεν έχουν καν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έτσι μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες αδειοτήσεις, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και έχουν μετατρέψει το δρόμο σε περιφραγμένο βοσκότοπο, ώστε να επιτηρούν καλύτερα τα κοπάδια τους...

Από την άλλη, οι ανυποψίαστοι οδηγοί, όταν θα συναντήσουν μπροστά τους το συρματόπλεγμα θα πρέπει απλά να βάλουν όπισθεν. Και τούτο διότι κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση που προειδοποιεί ότι πρόκειται για αδιέξοδο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ