ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδείες Συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

0

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφια με το Συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», κα Μαρία Λιονή, μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφτηκε την Τετάρτη, 30 Μαϊου, τις περιοχές Μουρτζανά, Γαράζο, Βενί και Αξό, στο πλαίσιο των περιοδειών της.

Η κα Λιονή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών και να τους ενημερώσει παράλληλα για την πρόοδο έργων, που εκτελούνται αλλά και όσων  έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα η κα Λιονή αναφέρθηκε στο έργο της κατασκευής της παράκαμψης οικισμού Αξού, προϋπολογισμού 6,8 εκ. Ευρώ, που είναι υπό ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 μετά την παρακατάθεση (24/1/13) από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης του ποσού 1.144.542 Ευρώ για αποζημιώσεις προκειμένου να συντελεσθεί η κηρυχθείσα απαλλοτρίωση. Αναφορά έγινε επίσης στη μελέτη του επαρχιακού δρόμου «Γαράζο – Ανώγεια», προϋπολογισμού 1.680.000 Ευρώ, που δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (6/11/2013), αλλά και στις εργασίες συντήρησης του επαρχιακού δικτύου στην περιοχή του Μυλοποτάμου (καθαρισμός τάφρων και πρανών), προϋπολογισμού 200.000 Ευρώ, που εκτελέστηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Τέλος η κα Λιονή επεσήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες σύνδεσης του επαρχιακού δρόμου με το Βενί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, χτες, Τετάρτη, 1η Μαϊου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Ιερά Μονή Αρκαδίου, προσκεκλημένη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου, που πραγματοποίησαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ