ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δράμα της Αγγελικής την οδήγησε στον Καιάδα του Γ. Σταράκη

0

Του Γιώργου Σταράκη

Δημοτικού Συμβούλου

με το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη

Τα βιβλία γράφουν ότι ο ΚΑΙΑΔΑΣ ήταν ένα βάραθρο κοντά στην αρχαία Σπάρτη όπου πέταγαν τα άρρωστα, τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη, και φυσικά τα σκότωναν. Οι Σπαρτιάτες πίστευαν ότι πρέπει να κρατήσουν τη φυλετική τους ενότητα μέσα σε συνθήκες ζωής στρατοπέδου και την απόστασή τους από τον ντόπιο πληθυσμό τον οποίο υποχρέωσαν να καλλιεργεί τη γη και να τους τρέφει.  Τα βιβλία λένε ότι τους έλεγαν Είλωτες. Έτσι η ζωή στη Σπάρτη προσανατολίστηκε στο στρατιωτικό ιδεώδες.

Αυτά πριν περίπου 2500 χρόνια. Τότε, απαραίτητη προϋπόθεση για να αποχτήσει και να διατηρήσει ένα άτομο την ιδιότητα του Σπαρτιάτη πολίτη ήταν να είναι αρτιμελής και υγιής γόνος Σπαρτιατών γονέων. Οι Σπαρτιάτισσες ήταν ταγμένες στην δημιουργία υγιών και ρωμαλέων πολιτών. Λέγεται μάλιστα ότι γυμνάζονταν δημόσια, τρέχοντας, παλεύοντας, ρίχνοντας δίσκο και ακόντιο, γυμνές όπως οι νεαροί Σπαρτιάτες. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για κοινοκτημοσύνη των γυναικών και ελευθερία των εξωσυζυγικών σχέσεων. Όμως ο ΚΑΙΑΔΑΣ ήταν καιάδας.

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το 2014 στην λεηλατημένη, υποθηκευμένη, πτωχευμένη και «προδομένη» πατρίδα δεν υπάρχει ΚΑΙΑΔΑΣ, αλλά βάρβαρο, επαίσχυντο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Η εξαετής ύφεση έχει προκαλέσει κατάθλιψη σε όλους τους Ελληνες. Η κοινωνία βογγά, η τόσο βίαιη φοροεπιδρομή έχει εξουθενώσει τους πολίτες. αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια, ενοίκια, Φ.Π.Α κ.λ.π. Οι Τροϊκανοί άργά αλλά σταθερά πλησιάζουν να αποκτήσουν τόσο την ΙΔΙΩΤΙΚΗ όσο και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Οι ίδιοι και οι ίδιοι πληρώνουν. Μέχρι και ξένα περιοδικά έγραφαν ότι Π.χ. ένας «Μούτσος» σε ένα καράβι, πληρώνει περισσότερο φόρο από έναν εφοπλιστή. Η μκρομεσαία τάξη εξαφανίστηκε, οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 2.000.0000, περίπου 100.000 επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτα» ετησίως και οι ξένοι και ντόπιοι «τεχνοκράτες» έχουν εξαπολύσει ανελέητη φοροεπιδρομή και καταργούν όλες τις φοροαπαλλαγές και μειώνουν το αφορολόγητο όριο του φτωχού κόσμου ενώ οι ΛΙΣΤΕΣ (π.χ Λαγκάρντ) μένουν ανέπαφες.  Για να αυξήσουν τα έσοδα  οι ξενόδουλοι, συγκυβερνώντες από 530 εκατ. ευρώ φόρους στα ακίνητα, μας πήραν σήμερα 3,2 δις και έχουν στόχο τα 4 δις.  Οι φόροι καυσίμων το 2009 ήταν 20 ευρώ το χιλιόλιτρο ενώ σήμερα αγγίζει τα 330 ευρώ, με αύξηση που φτάνει το 1.471%. Οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλλουν μέσω των φορολογικών του δηλώσεων φόρους της τάξης των 1,1 δις. ευρώ ενώ το 2012 αφού είχαν λεηλατήσει τα εισοδήματά μας κατά 30-40% και πολλαπλάσια ποσοστά ανεργίας, κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους ύψους 6,8 δις. ευρώ. Η ΔΕΗ επίσης ακρίβηνε κατά 36% για τα χαμηλά εισοδήματα και δώδεκα φορές από το 2011, με αύξηση Φ.Π.Α. τέσσερις φορές. Οι εργασιακές σχέσεις «πήγαν περίπατο». Οι ώρες εργασίας έχουν οδηγηθεί στα ύψη, οι δε μισθοί στον πάτο. Η ΕΛΛΑΔΑ έγινε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ κάτω από το άγρυπνο μάτι Μέρκελ, Σόϊμπλε, Ράιχεμπαχ και της υποτελούς συγκυβέρνησης. Έτσι ενώ δεν έχουμε ΚΑΙΑΔΑ, πάνω από 6.000 Ελληνίδες και Ελληνες αυτοκτόνησαν σε μια ιστορική συγκυρία όπου τα Σύνταγμα έγινε «κουρελόχαρτο», η πατρίδα μας κυβερνιέται από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι ΗΡΩΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ τρώνε…..ξύλο (τους σπάνε το κεφάλι) και τις απολύουν…. για να τα αρπάζουν οι ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

 

frΣτην λεηλατημένη πατρίδα μας όπου «έκλεισε» ο ΚΑΙΑΔΑΣ αλλά έφεραν με τόσο δόλιο τρόπο το «κτηνώδες» μνημόνιο και τις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις, διαβάστε τι έκαναν και τι ζητούν από μια άρρωστη και πάμπτωχη γυναίκα.

Η Κα Αγγελική είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, βαριάς αναπηρίας. Με συνταγή γιατρού παίρνει Zantac, Vastarel, Lucidel, Temserin, Ferrom, Halsman, in Vega. Toperil, Aprovel, Sintrom, Akineton R., Aloperidin,, Topamax  και άλλα. «Ακούει» φωνές, μιλά μόνη της και είναι σχεδόν τυφλή. Aπό το ένα μάτι έχει όραση 1/20 και από το άλλο 3/10.  Με τον ΗΡΩΑ σύζυγό της  ο οποίος δεν την εγκατέλειψε αλλά την φροντίζει απέκτησαν δύο παιδιά. Το ένα είναι σοβαρά άρρωστο. Ο σύζυγός της εργάζεται στην υπηρεσία πράσινου και πληρώνεται με περίπου 850 ευρώ. Έχουν πάρει δάνειο από ΟΕΚ και τράπεζα για να έχουν σπίτι.  Εκαναν ρύθμιση και πληρώνουν τη δόση τους και τους απομένουν γύρω στα 400 ευρώ για να ζήσουν και να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Μόνο το In Vega  στοιχίζει 125 ευρώ και χρειάζεται δύο κουτιά μηνιαίως. δηλαδή 250 ευρώ. (Ξεχάστε τη συμμετοχή στα υπόλοιπα).  Το 2001 ήταν 164, 049 ευρώ, το 2010 290 ευρώ και το 2013 313 ευρώ, το επίδομα αναπηρίας της.

Κάποιοι της είπαν να φύγει από το ΙΚΑ όπου την είχε ο σύζυγός της και να βγάλει ατομικό βιβλιάριο Υγείας Ασφαλισμένου ΟΓΑ.  Η βαριά άρρωστη γυναίκα η οποία δεν βλέπει, ακούει φωνές, μιλά μόνη της και ζει στον κόσμο της «πίνοντας φούχτες» τα φάρμακα φαίνεται να υπογράφει ότι δεν έχει άλλη ασφάλεια. Ξεκίνησε να πληρώνει περίπου 400 ευρώ το εξάμηνο στον ΟΓΑ  για το βιβλιάριο και έφθασε περίπου 1.100 ευρώ το 2013. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους οι οποίοι δέχθηκαν την υπογραφή της βαριά άρρωστης γυναίκας και της έβγαλαν βιβλιάριο – το πλήρωνε από τον ΟΓΑ το 2001, βρήκαν ποιοι πτώχευσαν το κράτος.  Ενώ οι μεγάλοι φοροφυγάδες «κάνουν πάρτυ» ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ και συγκεκριμένα η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ της έστειλε στις 21-3-14. έγγραφο το οποίο κοινοποίησε στην Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης και έχει θέμα; «Πρόσκληση άμεσης καταβολής αχρεωστήτων εισπραχθέντος ποσού εκείνη είχε βιβλιάριο Υγείας στον ΟΓΑ (πλήρωνε εισφορές) της ζητούν (ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΚΑΘΗΣΤΕ) 33.154, 19 ευρώ. Επαναλαμβάνω τριάντα τρεις χιλιάδες εκατόν πενήντα τέσσερα ευρώ και δέκα εννέα λεπτά . Μάλιστα της λένε να καταθέσει σε λογαριασμό του ΔΗΜΟΥ το ποσόν των 33.154,19 ευρώ μέχρι (προσέξτε την ημερομηνία) στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014. Μόλις το διάβασαν (ο σύζυγος γιατί αυτή δεν βλέπει) άκουγαν οι γείτονες «ΝΤΟΥΚ» και «ΩΦΟΥΥ!»  Ξαφνικά και μάλιστα τους λένε να τους υποβάλουν άμεσα αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού αυτού καθώς σε διαφορετική περίπτωση το παραπάνω ποσό θα σας καταλογισθεί.

Τίποτα άλλο, κανένα σχόλιο. Όποιοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Ορίστε γιατί ξεκίνησα για ΚΑΙΑΔΑ. Πού οδηγούν αυτή την οικογένεια η οποία από άγνοια,

έκανε …… τόσο ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ στον κρατικό Κορβανά. Φυσικά οι Λίστες; «ΑΝΕΠΑΦΕΣ»  ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Κύριε Διοικητά του ΟΓΑ δώστε λύση, γιατί αν περιμένουν ΑΠΟ ΕΔΩ … ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ