ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Φασίστες μέσα στη Βουλή είναι μόνο οι Χρυσαυγίτες; του Κώστα Μανιά

0

Οι ψηφοφόροι, οι πρώτοι ψηφοφόροι της πρώτης περιόδου, εκείνοι που βάλανε για πρώτη φορά τη χρυσή αυγή στη βουλή, την ψήφησαν για να δούνε στη βουλή, τις σκηνές που βλέπουμε σήμερα όλοι μας.

Σήμερα όμως.σήμερα εκείνοι που ανέβασαν τη χρυσή αυγή σ' αυτά τα ποσοστά, δυστυχώς το έκαναν συνειδητά, και γι' αυτή τους την πράξη, δεν ευθύνονται οι πολίτες.

Κύριοι υπεύθυνοι στην εκκόλαψη του φιδιού της χρυσής αυγής, και την άνδρωση της σ' αυτό το βαθμό, - κατά την ταπεινή μου γνώμη, - είναι εκείνοι που σήμερα μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ξεπουλούν αντί πινακίου φακής τη χώρα, και σπρώχνουν συνειδητά το λαό της, στην καταστροφή και τον όλεθρο.

Ποιος στ, αλήθεια από εμάς τους απλούς πολίτες πιστεύει, πως μέσα στη βουλή, στη σημερινή βουλή, δεν υπάρχουν πολλαπλάσιοι φασίστες, από εκείνους τους επίσημους, τους δακτυλοδεικτούμενους της Χ.Α., το ίδιο η και περισσότερο επικίνδυνοι;

Πόσοι από τους σημερινούς εθνοπατέρες, δεν προτιμούν τις σημερινές βρισιές και ταπεινώσεις, ακόμη και ξυλοφορτώματα  από τους χρυσαυγιτες, παρά τον εγκλεισμό τους στον κορυδαλλό;

Κι εγώ - για να λέω την αλήθεια, - θα ήθελα πολλούς από τους πολιτικούς μας, να τους δέρνουν, να τους φτύνουν, και να τους βρίζουν, μα όχι άτομα του ιδίου διαμετρήματος. Το θέμα μου είναι ποιοτικό.

Πόσοι κατά τη γνώμη σας από δαύτους, αν η δημοκρατία λειτουργούσε στη χώρα, δεν θα ήταν έγκλειστοι των φυλακών;

Πόσοι από όλους εμάς δεν διερωτόμαστε, γιατί αφήνουν τους χρυσαυγιτες να απολογούνται με λογικοφανη πολλές φορές επιχειρήματα, χωρίς τον αντίλογο της πολιτικής αγωγής;

Που πήγαν η με τόσο κομπασμό, και απειλές, κασέτες του κασιδιάρη; Μήπως τις εξαγόρασαν κάποιοι, με αντάλλαγμα την μη προφυλάκιση του;

Οι κρατούντες σήμερα μπαμπεσικα την εξουσία, σκοπιμος πιάνουν το παγόνι - τη χρυσή αυγή, - από την ουρά και όχι από το σώμα. Την ουρά θέλουν να του αφαιρέσουν. Δεν θέλουν να το θανατώσουν.

Κάποτε οι φασίστες - απόγονοι των σημερινών εξουσιαστών,- μπαμπούλα στο λαό είχαν, τον από βορά κίνδυνο, και τον κομουνιστικό κίνδυνο. Σήμερα θα μας ανεμίζουν το λάβαρο του φασισμού, που όντως αποτελεί κίνδυνο, μα μονάχα για το λαό. Όχι για τους ίδιους, που αποτελεί - πάντα - το τελευταίο τους αποκούμπι.

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: γιατί από τότε που η χρυσή αυγή μπήκε στη βουλή, οι κουκουλοφόροι χάθηκαν από την πιάτσα; Γιατί η Αθήνα επαψε να θρηνεί θύματα και περιουσίες, αθώων πολιτών;

Να γιατί δεν θέλουν να στριμώξουν στ' αλήθεια τους χρυσαυγιτες. Γιατί αν τους στριμώξουν, θα ανοίξουν στόματα. Και αν ανοίξουν στόματα, θα πούνε πολλά.

Να γιατί ο φασισμός κατοικοεδρεύει μέσα στη βουλή, ακόμη και με την απουσία της Χ.Α.

Να γιατί τα συρτάρια του Δενδια, είχαν γεμίσει από φακέλους της φασιστικής οργάνωσης, μα στον εισαγγελέα πήγαν μονάχα όταν, με τη δολοφονία του Φύσα, ξεχείλισε το ποτήρι.

Ξεχείλισε το ποτήρι με βρομιές, μα δεν θέλησαν να το αδειάσουν. Μονάχα το ξεχείλισμα θέλησαν να πάρουν, για να μην τους λεκιάσει την υπόληψη.

Να γιατί τους αφήνουν να απολογούνται στη βουλή, χωρίς αντίλογο, χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής που θα τους εξέθεταν.

Να γιατί αν είχα ψηφίσει χρυσή αυγή, όταν τους ακούω, θα τους νόμιζα πως διώκονται για τα πιστεύω τους, και όχι για τα εγκλήματα τους, γιατί έτσι θέλουν πολλοί να πιστεύω.

Να γιατί τα αποδεδειγμένα εγκλήματα, δεν θέλουν να τα δέσουν . δε θέλουν να τα τεκμηριώσουν.

Να γιατί δε θέλουν να πιάσουν το παγόνι. Την ουρά του μονάχα θέλουν να του πάρουν, και μαζί με την ουρά, και τους ψήφους τους. κατά τα άλλα, είναι η πρώην και η μελλοντικοί τους συνεργάτες, και αυτό δεν το ξεχνούν ποτέ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ