ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για το «νέο λύκειο»

0

Πυκνώνουν μέρα με την ημέρα οι αντιδράσεις για τον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στο νέο λύκειο. Το πρωί μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αξιώνοντας μεταξύ άλλων από το υπουργείο την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων…

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικότερα, οι αντιδράσεις για το "νέο λύκειο" φαίνεται πως δεν έχουν μείνει μόνο σε επίπεδο διδασκόντων και εκπροσώπων γονέων, αλλά έχουν επεκταθεί σε εξίσου μεγάλο βαθμό και στους πολιτικούς φορείς.

Ο μεγάλος αριθμός μετεξεταστέων μαθητών στην πρώτη τάξη του λυκείου σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που στο Ρέθυμνο το ποσοστό φτάνει έως και το 39%, μετά την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων, έχει οξύνει την παρούσα κατάσταση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Το πρωί εκπρόσωποι της ΚΝΕ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αντιδρώντας για τον επίμαχο νόμο και ζητώντας ουσιαστικά την κατάργηση της"τράπεζας θεμάτων".

Ο Ανδρέας Ταξάκης από την άλλη, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους δεσμεύτηκε να προωθήσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ