ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών

0

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης  Έκθεσης Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών που διοργανώνει ο  Δήμος Μυλοποτάμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2014».

Στην έκθεση συμμετέχουν 22 καλλιτέχνες με περίπου 100 έργα ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, Αγιογραφίας, ψηφιδωτού, τεχνικής παπιέ μασέ, τεχνικής σκλήρυνσης υφάσματος, ανάγλυφου σε πέτρα και σύνθεσης τεχνικών.

Φιλοξενείται στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Γαράζου «Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μαρκάκης» και θα λειτουργεί κάθε απόγευμα κατά τις ώρες 18:00 με 20:00 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της πραγματοποιηθήκαν με μια λιτή εκδήλωση, στην οποία καλωσόρισμα – χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού κ. Μανούσος Κλάδος ενώ την καθιερωμένη κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παρασύρης, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης.

Στον Χαιρετισμό του ο κ. Κλάδος είπε μεταξύ άλλων, ότι «η επιτροπή πολιτισμού και νέας γενιάς που συγκροτήθηκε και λειτούργησε από το 2011 στον τότε νεοσύστατο δήμο Μυλοποτάμου έθεσε εξ αρχής ως στόχο να προσπαθήσει να αξιοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής μας, προκειμένου να δώσει πεδίο δράσης σε όλους τους συντοπίτες μας που υπηρετούν τον πολιτισμό μέσα από τις πολυεπίπεδες και σύνθετες ή τις απλές και καθημερινές εκφάνσεις του.

Ξεκινώντας από ατομικές εκθέσεις καλλιτεχνών και μέσα από σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε, γρήγορα διαπιστώσαμε, ότι είναι πολλοί οι Μυλοποταμίτες που ασχολούνται με επιτυχία με τις εικαστικές τέχνες και εργάζονται αθόρυβα αλλά με μεράκι και αγάπη με τον χρωστήρα και τα εργαλεία τους, τα υλικά εκείνα, με τα οποία τελικά εκφράζουν συναισθήματα ή αποτυπώνουν τις εικόνες, εκείνες που κεντρίζουν και προκαλούν το ενδιαφέρον και την θέληση τους για δημιουργία.

Θεωρήσαμε, ότι οφείλαμε να ανοίξουμε το δρόμο.

Να ξεκινήσουμε μια συγκροτημένη προσπάθεια για την ανάδειξη αυτού του τμήματος της κοινωνίας που αποτελείται από ανθρώπους ανήσυχους πνευματικά, ευαίσθητους και δημιουργικούς, καλό παράδειγμα για τις νέες γενιές, οι οποίοι έχουν πολλά να πουν και να μας δείξουν μέσα από τα έργα τους.

Σιγά – σιγά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εικαστικά εργαστήρια στον τόπο μας, δομές για να αναπτύξουν το ταλέντο τους οι νέοι άνθρωποι και υποδομές για να το εξελίξουν.

Σήμερα γίνεται μια αρχή.

Ευελπιστούμε σε συνέχεια.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και έβαλαν την δική τους σφραγίδα σε αυτό το ξεκίνημα.

Τους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση τους και την συμμετοχή τους στην έκθεση, η οποία φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Κυρίως, τους συγχαίρουμε για την εξαιρετική τους δουλειά και τα θαυμάσια έργα τους.»

Στην 1η ομαδική έκθεση καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών του Δήμου Μυλοποτάμου συμμετέχουν:

Βουκάλης Σήφης Ζωγράφος Μελιδόνι

Γερομουσταλάκης Στρατής Ζωγράφος Πετραδέ

Γοργοράπτη Ευαγγελία Εικαστικός Μελιδόνι

Δαφνομήλη Αθηνά Ζωγράφος – Αγιογράφος Γαράζο

Κανακάη Χαρούλα Ζωγράφος Πέραμα

Κουτάντος Γιώργος Γλύπτης Αξός

Λυρώνη Νένα Ζωγράφος Απλαδιάνα

Μανιά Μένη Ζωγράφος – Αγιογράφος Αλόϊδες

Μαραθιανός Γεώργιος Γλύπτης Γαράζο

Μαραθιανός Χαράλαμπος Αγιογράφος Αλόϊδες

Νικηφόρος Νικόλαος Αγιογράφος Γαράζο

Παπαδοπετράκης Ευάγγελος Αγιογράφος Αχλαδές

Παπαδάκη – Μαστοράκη Γαριφαλιά Αγιογράφος Ρουμελή

Παρασύρης Δημήτρης Γλύπτης Ζωνιανά,

Προδρόμου Μαριάνθη Ζωγράφος Ρουμελή

Πολυμήλη Σοφία Ζωγράφος – Αγιογράφος Αχλαδέ,

Ρουκούνη Εμμανουέλα Αγιογράφος Γαράζο,

Ρουμπάκης Μανώλης Γλύπτης Χώνος

Ρουσσάκης Νικόλαος Αγιογράφος Γαράζο

Ρουσσάκης Νίκος Αγιογράφος – Ζωγράφος Γαράζο

Τσαγλιώτη Γεωργία Αγ/φος – Ζωγράφος  Δαμαβόλου

Τσαγλιώτη Εμμανουέλα Ζωγράφος Μπαλί

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ