ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση- Καταγγελία για ωμή παρέμβαση στελέχους της Διοίκησης του Υ.ΠΑΙ.Θ. με σκοπό την προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων για τις εκλογές του ΚΥΣΠΕ

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστό σε όλους μας πως ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει εναγκαλιστεί εδώ και χρόνια με τη διοίκηση και την κυβερνητική πολιτική. Είναι γνωστές, επίσης,  οι εξαρτήσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε μεγάλα συνδικαλιστικά στελέχη των κυβερνητικών παρατάξεων (ΠΑΣΚ-ΔΗ.Σ.Υ - τώρα βαφτίστηκαν και Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών - και ΔΑΚΕ) και των κομματικών τους φορέων.

Είναι, όμως, αδιανόητο μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν προβεβλημένα στελέχη του συνδικαλισμού, προκειμένου να προπαγανδίσουν την υποψηφιότητά τους και να υφαρπάξουν τη ψήφο των συναδέλφων για τις εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων, διαπιστώσαμε πως έχει σταλεί σε σχολικές μονάδες της επικράτειας το προεκλογικό φυλλάδιο της ΔΗ.ΣΥ - Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών (πρώην ΠΑΣΚ), η ανοιχτή επιστολή του νυν και υποψήφιου αιρετού του ΚΥΣΠΕ και η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας αιρετού, από ηλεκτρονική διεύθυνση που φέρεται να ανήκει (άκουσον- άκουσον) στο Διευθυντή Σπουδών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (επισυνάπτονται τα πειστήρια).

Αν, πραγματικά, η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ανήκει στο Δ/ντή Σπουδών της Π.Ε. του ΥΠΑΙΘ (και σύζυγο της παραπάνω υποψήφιας αιρετού για το ΚΥΣΠΕ), ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη πρακτική, που αποτελεί ωμή παρέμβαση της διοίκησης στις εκλογές των εκπαιδευτικών και, αναμφίβολα, ξεπερνά τα όρια του όποιου προεκλογικού ανταγωνισμού, παραβαίνοντας κάθε δεοντολογία και ηθική. Παρέμβαση που ξεσκεπάζει εμφανώς το μανδύα των ψευδεπίγραφων “ανεξάρτητων κινήσεων” και αναδεικνύει το πραγματικό τους πρόσωπο. Την άμεση σχέση, δηλαδή, επιφανών συνδικαλιστικών στελεχών με τη διοίκηση, την κυβέρνηση και συνεπώς τις ασκούμενες πολιτικές τους.

Κατόπιν των παραπάνω η Κίνησή μας καλεί:

Α) το Διευθυντή Σπουδών να ξεκαθαρίσει αν η ηλεκτρονική διεύθυνση της διακίνησης του προεκλογικού υλικού είναι δική του και αν η συγκεκριμένη ενέργεια έχει γίνει εν γνώσει ή εν αγνοία του. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  να πάρει άμεσα θέση.

Β) τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση για την ανεπίτρεπτη αυτή παρέμβαση, διαφορετικά είναι συμμέτοχη αυτών των ενεργειών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Εμείς, τα αυτόνομα-ενωτικά-ανεξάρτητα σχήματα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποτίναξη του κρατικοδίαιτου και κομματικού συνδικαλισμού, για την πραγματική υπεράσπιση των συμφερόντων του Κλάδου μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Καλούμε επομένως τους συναδέλφους σε αυτές τις εκλογές των αιρετών, να δώσουν ηχηρό μήνυμα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τα ανεξάρτητα και ενωτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από τον κρατικοδίαιτο-κομματικό αλλά και κρυφο-κομματικό συνδικαλισμό.

*Υ.Γ. Είναι αυτονόητο πως, εφόσον ισχύει, ο Διευθυντής Σπουδών του Υπ. Παιδείας οφείλει άμεσα να παραιτηθεί για ηθικούς και πολιτικούς λόγους. Παρακάτω υπάρχουν (για του λόγου το αληθές) και σε φωτογραφίες το mail που στάλθηκε σε διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ