ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το νερό νεράκι είπαν στον Μυλοπόταμο

0

Στο μεταξύ, το νερό νεράκι είπαν το κρίσιμο τριήμερο του χιονιά οι κάτοικοι σε αρκετά ορεινά και ημιορεινά χωριά του δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Περιοχές όπως το Γαράζο, τα Απλαδιανά, ο Αϊομονας και η Δροσιά, έμειναν χωρίς νερό και τηλέφωνο, ενώ παράλληλα βυθίστηκαν και στο σκοτάδι.

Οι ώρες κυλούσαν βασανιστικά δηλώνουν οι κάτοικοι, που μιλούν για τα πεπαλαιωμένα δίκτυα της ΔΕΗ στην περιοχή τους.

Η επέλαση του χιονιά, έκανε τη νύχτα μέρα από τους κεραυνούς που έπεφταν, κάνοντας στάχτη τουλάχιστον τέσσερεις μετασχηματιστές της ΔΕΗ μόνο στην πρώην επαρχία Μυλοποτάμου.

Χθεςκαι ενώ το κύμα κακοκαιρίας έχει υποχωρήσει, η δημοτική αρχή αναζητά τρόπους ώστε να διανοιχτούν αγροτικοί δρόμοι -κυρίως σε μεγάλο υψόμετρο- όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα στο χιόνι, δεκάδες αιγοπρόβατα.

Σε γενικές γραμμές στο Ρέθυμνο όλο το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό με εξαίρεση τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Σπήλι στο Γερακάρι, που παραμένει κλειστό. Κάτοικοι και αρχές περιμένουν να λιώσει το χιόνι, ώστε να έρθουν στο φως τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία τόσο στο ζωικό κεφάλαιο και τις καλλιέργειες, όσο και στα αρδευτικά δίκτυα και τις γεωτρήσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ