ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με καθυστέρηση το σημερινό δρομολόγιο του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» προς Ρέθυμνο

0

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΙ 8 ΚΑΙ 20 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Στις 8 και 20 το βράδυ αναμένεται να προσεγγίσει το ΠΡΕΒΕΛΗΣ το λιμάνι του Ρεθύμνου, καθώς μετά από νέα αναγγελία της Ναυτιλιακής εταιρίας ΛΑ.Ν.Ε, υπήρξαν καθυστερήσεις κατάπλου στα προηγούμενα λιμάνια που προσέγγισε το πλοίο, με αποτέλεσμα την πολύωρη καθυστέρηση. Έτσι το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αναμένεται να δέσει στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου στις 8 και 20 και ν αποπλεύσει μία ώρα μετά για Κύθηρα και Πειραιά

Υπενθυμίζεται ότι το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αντικαθιστά το «BΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Καστέλι Κισσάμου προς Γύθειο, Κύθηρα και Πειραιά και υπέστη βλάβη. Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» προσεγγίζει το λιμάνι του Ρέθυμνου που έχει δηλωθεί ως εναλλακτικό, καθώς υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο λιμάνι στην Κίσσαμο λόγω του μεγέθους του.

Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, τα δρομολόγια που θα εκτελέσει το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αφορούν στην περίοδο από 7-18 Μαΐου. Κατόπιν, μάλιστα, συνεννόησης και σύμφωνης γνώμης του φορέα διαχείρισης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφασίστηκε η θέση πρόσβασης του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» να είναι η παλιά του θέση, δηλαδή το δυτικό – εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

«Επειδή δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσο μεγάλη είναι η βλάβη στο «BΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποκατάστασή της, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει παράταση των ημερομηνιών των δρομολογίων. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει λύση και θα ξέρουμε αν θα διακοπούν τα δρομολόγια από το Ρέθυμνο ή αν θα υπάρξει παράταση αυτών», δήλωσε ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Φραγκίσκος Δασκαλάκης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια από την εταιρία να βρεθεί πλοίο που θα "χωράει"στο λιμάνι του Καστελίου για να εκτελούνται από εκεί κανονικά τα δρομολόγια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ