ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

To ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ χαιρετίζει την αποκατάσταση των εργασιακών αδικιών

0

To ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην συνέχεια αποκατάστασης των εργασιακών αδικιών, τόσο σε εργασιακό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, με το πρώτο του νομοσχέδιο (τύπου «σκούπα») για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θεραπεύονται αδικίες και στρεβλώσεις αναφορικά με το μειωμένο ωράριο εργαζομένων με συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Επανέρχεται το εξάωρο στους βρεφονηπιοκόμους. Αντιμετωπίζεται η μη καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους δημοτικούς υπαλλήλους. Δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώνουν ή να απαλλάσσουν από τα δημοτικά τέλη κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ, επιδιώκεται ο βαθύς, ουσιαστικός και αποτελεσματικός έλεγχός τους, με το μνημονιακής κοπής Οικονομικό Παρατηρητήριο να αντικαθίσταται με νέο σύστημα οικονομικής εποπτείας και ταυτόχρονα στήριξης των ΟΤΑ.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επουλώνει μνημονιακές και παλαιότερες πληγές, καθώς μεταξύ των άλλων τροποποιεί της συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με αύξηση του ωραρίου από μειωμένο μέχρι και πλήρης απασχόλησης (8ωρο), με αντίστοιχη αύξηση των πάσης φύσεων αποδοχών.

Αποκαθιστά το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και του παιδαγωγικού προσωπικού ( συναφών κλάδων) το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας. Επανέρχονται το εξάωρο στους παραπάνω κλάδους και οι βάρδιες. Παραμένει το οκτάωρο στο βοηθητικό προσωπικό. Από τη ρύθμιση αυτή δεν θίγεται η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ