ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με... παρατράγουδα ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος

0

Με παρατράγουδα που μεταφράζονται σε συλλήψεις λαθροκυνηγών, ξεκίνησε στην Κρήτη η νέας κυνηγετική περίοδος στις 20 Αυγούστου.

Ήδη ενώπιων της δικαιοσύνης θα κληθούν δύο κυνηγοί από το Ρέθυμνο, ενώ από φέτος στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών θα μπουν και τα κυνηγόσκυλα, για τα οποία εάν δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία, τότε οι καμπάνες που θα πέφτουν στους ιδιοκτήτες τους θα είναι δυσβάσταχτες!

Πιο αναλυτικά, με καταδιώξεις και συλλήψεις ξεκίνησε στην Κρήτη η νέα κυνηγετική περίοδος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταδίωξη και εν τέλει η σύλληψη δύο κυνηγών στο Ρέθυμνο από ομοσπονδιακούς θηροφύλακες του Ηρακλείου, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ά κυνηγετικής ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, Γιώργος Χαβαλεδάκης.

Το περιστατικό του Ρεθύμνου όμως δεν ήταν το μοναδικό. Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ήρθε και ένας λαθροθήρας στο Λασίθι.

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν από τώρα τον κώδωνα σε όσους αρέσκονται στο κυνήγι, προειδοποιώντας τους πως αν εντοπιστούν να κυνηγούν παράνομα τότε θα καταλήξουν ενώπιων της δικαιοσύνης.

Φέτος μάλιστα στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τα κυνηγόσκυλα, τα οποία σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν φροντίσει να τους τοποθετήσουν το απαραίτητο μικροτσίπ, τότε θα πέφτουν καμπάνες ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη «Ν.Τ.» η προϊσταμένη της διεύθυνσης δασών Ρεθύμνου, Χαρά Καργιολάκη.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές του Ρεθύμνου προκαλούν οι φόλες που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές του Αμαρίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως η διεύθυνση δασών υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν εάν εντοπιστεί να παρανομεί.

Θυμίζουμε ότι η κυνηγετική περίοδος 2015 - 2016 ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ