ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δώρα Γκουντούρα: Η Ρεθεμνιώτισσα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας «κατακτά» τον κόσμο!

0

Λίγοι γνωρίζουν στο Ρέθυμνο πως μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες πρωταθλήτριες της ξιφασκίας στη χώρα μας έχει Ρεθεμνιώτικη καταγωγή.

Πρόκειται για την 18χρονη Δώρα Γκουντούρα, η οποία κατάγεται από το Γαράζο Μυλοποτάμου από την πλευρά της μητέρας της ενώ και ο πατέρας της, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κρανέα Ελασσόνας, ως Αστυνομικός είχε ζήσει πολλά χρόνια στην περιοχή. Η Ελασσόνα και το Ρέθυμνο «έδωσαν» μια από τις καλύτερες αθλήτριες ξιφασκίας του κόσμου, αφού στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών, που διεξήχθη στο Ντορμάγκεν της Γερμανίας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 23η θέση σε 132 αθλήτριες ενώ πριν ενηλικιωθεί είχε συγκεντρώσει 7 χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νεανίδων. Είναι δε ήδη 6η Ολυμπιονίκης μετά τους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα!

Η Δώρα ζει μόνιμα στο Μαρούσι της Αττικής και έρχεται στο Ρέθυμνο για επισκέψεις ή διακοπές ενώ πριν δύο χρόνια έγινε τιμητική εκδήλωση για αυτήν στο χωριό καταγωγής της από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό είναι φοιτήτρια στο τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μιλά άπταιστα Αγγλικά.

Ανήκει στην ομάδα της Α.Ε.Κ. και από το 2012 έως σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στην Ξιφασκία.

Είναι ένα ευγενικό κορίτσι, προσηλωμένο στους στόχους του και βήμα – βήμα κατακτά με πολύ αγώνα και κόπο μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου ενώ η τεχνική της, σύμφωνα με τους ειδικούς, προδιαγράφει ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

03

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Οι σημαντικότερες διακρίσεις μέχρι σήμερα για την Δώρα Γκουντούρα είναι οι εξής:

Σε διεθνείς Αγώνες έχει κατακτήσει την 2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων της Κροατίας το 2013, την 3η Θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων της Ιερουσαλήμ το 2014, την 6η Θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα το 2014, την 3η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων της Βουλγαρίας το 2012, την 2η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων της Αυστρίας το 2013, την 2η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων στην Βουλγαρία το 2013, την 1η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων της Αυστρίας το 2014, την 3η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων της Αγγλίας το 2014.

Σε Εθνικούς Αγώνες έχει κερδίσει την 1η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2013, την 3η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών 2013, την 1η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2014, την 2η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών 2014, την 2η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών 2014, την 2η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών 2015 και την 3η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών 2015.

Βαθμολογικά βρέθηκε στην 10ηΘέση στην Ευρωπαϊκή Βαθμολογία Νεανίδων για την περίοδο 2012-13 και στην 2η Θέση στην Ευρωπαϊκή Βαθμολογία Νεανίδων για τα έτη 2013-14.

«ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΧΗΤΕΣ»

Η χαρισματική Δώρα Γκουντούρα διακρίνεται για την ποιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα της.

Σε δηλώσεις της για το άθλημα της επισημαίνει την ανάγκη προώθησης τους, τονίζοντας, ότι «Το ενδιαφέρον για την ξιφασκία αυξάνεται όσο το προωθούν, διότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει το άθλημα» . Μιλώντας στην εφημερίδα μας, αποστέλλει ευχές στους Ρεθεμνιώτες για το νέο έτος, τονίζοντας, ότι «όπως δήλωσα και σε παλαιότερη συνέντευξη μου, το μήνυμα που έχω να δώσω στον κόσμο είναι να μην το βάζει κάτω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε γιατί οι πραγματικοί μαχητές εκεί φαίνονται».

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ