ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Άδειες σε τέσσερα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα εκχωρήσει η κυβέρνηση

0

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών το μέγιστο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραπέμποντας σε σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI) της Φλωρεντίας που αναφέρει ότι η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αντέξει περισσότερα κανάλια.

«Για τη χώρα μας οι άδειες υψηλής ευκρίνειας πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι μέχρι τέσσερις» ανέφερε ο κ. Βούτσης στο πλαίσιο μιας ακόμη προσπάθειας να συγκροτηθεί συναινετικά το ΔΣ του ΕΣΡ που θα κληθεί να εποπτεύσει τη διαγωνιστική διαδικασία. Ο κ. Βούτσης διένειμε μάλιστα την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας επισημαίνοντας ότι αντίστοιχος αριθμός αδειών εθνικής εμβέλειας υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με αντίστοιχα πληθυσμιακά δεδομένα.

Η ΝΔ δια του βουλευτή Νίκου Δένδια άσκησε κριτική στην πρόθεση της κυβέρνησης να καθορίσει αυτή τον αριθμό των αδειών και ζήτησε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ. Επιφυλάχθηκε πάντως να τοποθετηθεί για τον αριθμό των αδειών. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να δοθούν άδειες σε όλα τα κανάλια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «εκβιασμό». Να αποφασίσει το ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών ζήτησε από την πλευρά του και ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού που έθεσε και ζήτημα συνταγματικότητας. Σε αντίθετο μήκο κύματος ο Βασίλης Κόκκαλης βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο και να τεθεί "τέλος στη διαπλοκή".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ