ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «STOP» στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσω της σεξουαλικής αγωγής

0

Κάθισαν στα θρανία για να αποκτήσουν γνώσεις και με την διδασκαλία τους να βάλουν φρένο στην σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων παιδιών.

Ο λόγος για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Μάλιστα όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες στις μέρες μας κρίνεται περισσότερο αναγκαίο από πότε, η σεξουαλική αγωγή να υπάρχει ως μάθημα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, κάθε χρόνο δεκάδες παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Η σεξουαλική αγωγή των παιδιών, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να ξεκινά από το νηπιαγωγείο. Όμως, για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, οι δάσκαλοι θα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις. Στο Ρέθυμνο, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάθισαν στα θρανία και εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα για τον ιερό αυτό σκοπό.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, οι δάσκαλοι στις μέρες μας φοβούνται γενικά να «ακουμπήσουν» ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η επιμόρφωσή τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με το Φρίξο», ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ρέθυμνο και στόχος του ήταν η ευαισθητοποίηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και η ενημέρωση τους για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες η σεξουαλική αγωγή επιβάλλεται να υπάρχει ως μάθημα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου το ποσοστό των εκτρώσεων σε ανήλικες κοπέλες, είναι πολύ αυξημένο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ