ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα στήριξης της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ του Ρεθύμνου

0

"Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα έχει μπροστά του σκληρές μάχες, για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή"

Η ανακοίνωση

Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου μέσα από τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές.

Να συνεχιστεί η ανοδική τάση των τελευταίων χρόνων της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στους συλλόγους στα ΑΕΙ και στο ΤΕΙ Ρεθύμνου. Να ενισχυθεί η Πανσπουδαστική ΚΣ, να ισχυροποιηθεί το ΜΑΣ, ώστε να είναι οι σύλλογοι δυνατοί να σταθούν απέναντι σε όποια δυσκολία προκύψει την επόμενη μέρα.

Να ενισχύσουν την Πανσπουδαστική ΚΣ, εκλέγοντας περισσότερους αγωνιστές στα ΔΣ των συλλόγων τους, ώστε το φοιτητικό κίνημα να βρεθεί σε καλύτερη θέση, για να οργανώνεται με αντοχή, διάρκεια και προοπτική ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται, για να μπει σε πρώτο πλάνο η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών.

Άλλωστε, οι φετινές εκλογές πραγματοποιούνται λίγες μόλις μέρες μετά την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προχωρήσει με fast-track διαδικασίες το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, αφήνοντας ορθάνοιχτο το δρόμο και για τους νέους γύρους της αντιλαϊκής επίθεσης που είναι ήδη στα σκαριά και πλήττουν εξίσου παλαιούς και νέους εργαζόμενους.

Ήρθε η ώρα οι φοιτητές να δοκιμάσουν και την πραγματική τους δύναμη, το δικό τους δρόμο, αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους. Δίνοντας το «παρών» στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που δικαιούνται και βάζοντας στην μπάντα τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό. Ένα ακόμα βήμα στο δρόμο αυτό μπορούν να κάνουν στις 18 Μάη χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, με τη μαζική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Ψήφος που δεν μπορεί να παραφραστεί την επόμενη μέρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί «πράσινο φως» για μνημόνια και αντιλαϊκή πολιτική. Είναι στάση καθαρή και ηχηρό μήνυμα απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματά μας, είναι μήνυμα αντεπίθεσης! Ενώ η αποχή θα αξιοποιηθεί για να σπείρουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, ότι η αποδοχή της επίθεσης είναι η μόνη λύση. Θα μπορεί την επόμενη μέρα να μετρηθεί ως στήριξη στην επίθεση που δεχόμαστε, όπως πχ λένε σήμερα ότι ο λαός ψήφισε τάχα την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και ότι «αν ο νόμος για το Ασφαλιστικό ήταν λαιμητόμος, τότε η γη θα έτρεμε από τις λαϊκές αντιδράσεις».

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ σημαίνει πως δεν μας έχουν στο χέρι. Αφήνει στα «κρύα του λουτρού» και χωρίς δικαίωμα να πανηγυρίζουν τους εκπροσώπους και της σημερινής «Χάρυβδης» (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και της χτεσινής «Σκύλλας» (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), αλλά και τους εκπροσώπους του γνωστού πλέον παραμυθιού περί «κινημάτων» εντός των τειχών του συστήματος και για την εναλλαγή κυβερνητικών διαχειριστών της βάρβαρης πολιτικής. Ενώ η αποχή δεν ενοχλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει από εκεί που έμειναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε τους επίδοξους αντιλαϊκούς διαχειριστές. Αντίθετα, θα αξιοποιηθεί είτε για να ξεπλύνει τις αμαρτίες των προηγούμενων, είτε για να δικαιολογήσει την επίθεση της σημερινής κυβέρνησης.

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ είναι μήνυμα ότι η σπουδάζουσα νεολαία οργανώνεται, διεκδικεί και βαδίζει στο μόνο ελπιδοφόρο δρόμο! Ότι δυναμώνει τους συλλόγους της, ώστε αυτοί από την επόμενη μέρα να βρίσκονται σε θέσεις μάχης, έτοιμοι να διεκδικήσουν από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών, έτοιμοι να οργανώσουν τη συλλογική διεκδίκηση, τη συλλογική συζήτηση, την οργάνωση σε κάθε έτος, τη συμπόρευση με το εργατικό κίνημα, με κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, δραστηριότητες, ενημέρωση, στη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ η αποχή δεν έχει φωνή, για να μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τα αιτήματα των φοιτητών και σπουδαστών την επόμενη μέρα.

Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα έχει μπροστά του σκληρές μάχες, για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Απέναντί μας έχουμε τα μονοπώλια, την εξουσία και το κράτος τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τις ενώσεις τους -την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σαρώσουμε. Αυτό το μήνυμα να βγάλει η κάλπη των εκλογών στις 18 Μάη, με ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ. Στα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ