ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άλλαξε η ροή της κυκλοφορίας αλλά έμεινε η παλιά σήμανση!

0

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΜΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΜΙΣΙΡΙΑ 

Τραγελαφικά επεισόδια καταγράφονται καθημερινά στον παλιό και στον καινούργιο κόμβο Αμαρίου στα Μισίρια καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν φροντίσει ακόμα να αποκαταστήσουν την σωστή οδική σήμανση στην περιοχή.

Στον παλιό κόμβο υπάρχουν σχεδόν όλες οι παλιές ταμπέλες που δείχνουν ροή προς Ηράκλειο και Χανιά όπως επίσης για Μονή Αρκαδίου και Αμάρι.

Βεβαίως οι ταμπέλες δεν ισχύουν αφού σήμερα η ροή γίνεται από τον νέο κόμβο, στον οποίο όμως η σήμανση είναι ελλιπής. Όσοι κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής οδού θα δουν μία μικρή πινακίδα που δείχνει προς Χανιά και τίποτα περισσότερο. Καμία σήμανση για Ηράκλειο ή για επαρχία Αμαρίου.

Το χειρότερο από όλα είναι, ότι κατά την πολυετή διάρκεια των έργων για την κατασκευή του νέου κόμβου Αμαρίου, χρειάστηκε πολλές φορές να ληφθεί μέριμνα για την αλλαγή της ροής της κυκλοφορίας από διάφορες οδούς, ακόμα και δια μέσου των στενών του οικισμού Μισίρια. Κάθε φορά τοποθετούσαν τις γνωστές κίτρινες προσωρινές πινακίδες σήμανσης. Ξέχασαν όμως, όπως φαίνεται, να τις βγάλουν! Έτσι οι περισσότερες υπάρχουν και δείχνουν Χανιά, Ηράκλειο, Αρκάδι και άλλες περιοχές από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις! Και σε ό,τι αφορά τον ντόπιο πληθυσμό, γνωρίζουν οι οδηγοί και δεν κάνουν λάθος τη διαδρομή τους. Όμως οι τουρίστες και οι επισκέπτες παθαίνουν «της ψυχής τους τον τάραχο» όταν από την πόλη επιλέγουν να κατευθυνθούν στις προαναφερόμενες περιοχές μέσω Μισιρίων! Στριφογυρίζουν γύρω – γύρω στα στενά από πινακίδα σε πινακίδα και ξαναβρίσκονται στο ίδιο σημείο!

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, καταγγέλλουν, ότι καθημερινά δίνουν οδηγίες στους διερχόμενους και βοηθούν τους οδηγούς που μπερδεύονται καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μερίμνησαν ακόμα να γίνει η νέα σωστή σήμανση με βάση τον νέο κόμβο και να απομακρυνθούν όλες οι παλιές πινακίδες από τον παλιό κόμβο αλλά και οι βοηθητικές που είχαν τοποθετηθεί κατά την διάρκεια των έργων.

Το Φωτορεπορτάζ, αποδεικνύει το μπάχαλο της σήμανσης που επικρατεί στα Μισίρια και καλούνται οι υπεύθυνοι από τον ΟΑΚ ή όποια άλλη συναρμόδια υπηρεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν την σήμανση, όπως ισχύει σήμερα.

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ