ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επικίνδυνες οι υπαίθριες αγορές επί του ΒΟΑΚ σε Σίσες και Πάνορμο

0

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Για ολόκληρες δεκαετίες η Ελπίδα Νύκταρη πωλούσε πορτοκάλια επί της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου -  Ηρακλείου στο ύψος των Σισών και εκεί ακριβώς βρήκε τραγικό θάνατο από διερχόμενο όχημα που την παρέσυρε και την σκότωσε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Όλοι έκλαψαν την γιαγιά Ελπίδα.

Όχι μόνο για τον άδικο θάνατο της αλλά κυρίως γιατί επαληθεύτηκε ο ενδόμυχος φόβος όλων. Δηλαδή, ότι αυτή η υπαίθρια αγορά που έχει στηθεί με τα πορτοκάλια στις Σίσες, θα μπορούσε να είχε μια τέτοια εξέλιξη.

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη «υπαίθρια αγορά» που έχει στηθεί επί του ΒΟΑΚ στο Πάνορμο, όπου πωλούνται καρπούζια, πεπόνια και ζαρζαβατικά.

Δεν είναι μόνο το πόσο νόμιμες είναι οι παράγκες στις Σίσες και στο Πάνορμο αλλά κυρίως πόσο επικίνδυνο είναι να διεξάγονται αγοροπωλησίες πάνω στην Εθνική Οδό και μάλιστα σε σημεία, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί καρμανιόλες, από το πολυάριθμο των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων.

portokalia2

Η ευθύνη για ό,τι αφορά τον ΒΟΑΚ ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης. Και είναι δεδομένο, ότι οφείλει να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και να μην εθελοτυφλεί.

Είναι απολύτως κατανοητό, ό,τι οι άνθρωποι εργάζονται για το μεροκάματο τους αλλά όλη αυτή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τα διερχόμενα οχήματα και τους περαστικούς.

Ο θάνατος της ηλικιωμένης στις Σίσες, αποτελεί μια εξέλιξη, η οποία δεν αφορά ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν σχεδόν βέβαιο για όλους, ότι ήταν δυνατόν κάποιο αυτοκίνητο να παρασύρει άνθρωπο έξω από αυτές τις παράγκες. Και είναι επίσης δυνατό να πέσει αυτοκίνητο πάνω στις παράγκες ή να σκοτωθεί κόσμος που σταματά για να ψωνίσει.

Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να δουν σοβαρά αυτό το ζήτημα, να συζητήσουν με τους ανθρώπους και να βρουν λύση.

Οι υπαίθριες αγορές επί του ΒΟΑΚ αποτελούν μόνιμο κίνδυνο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και το γεγονός στις Σίσες είναι η απόδειξη.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ