ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το Βιβλίο για τον εορτασμό της Αρκαδικής Εθελοθυσίας του 1930

0

Παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Τσάκωνα, το οποίο όπως είναι και ο τίτλος του παρουσιάζει ανέκδοτο υλικό από τον μεγαλοπρεπή εορτασμό του Αρκαδίου το 1930 παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου , τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας  και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη στην ομώνυμη σήμερα πλατεία.

Η εκδήλωση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη μέσα σε έντονο κλίμα συναισθηματισμού καθώς ο χώρος ήταν διακοσμημένος με υλικό της εποχής εκείνης, δάφνες και σημαίες, που θύμιζαν τις διακοσμητικές επιλογές του εορτασμού εκείνου.

Επίσης, υπήρχε και έκθεση από το αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει το βιβλίο και προέρχεται από την εφημερίδα «Εφημερίς των Συζητήσεων».

Το υλικό του βιβλίου παρουσιάστηκε από τον Μάνο Τσάκωνα ενώ αποσπάσματα από τις δημοσιεύσεις της «Εφημερίς των Συζητήσεων» απέδωσαν ο δικηγόρος Παντελής Φουρφουλάκης και ο σκηνοθέτης Μανώλης Ζαχαράκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι προσωπογραφίες των Ηρώων του Αρκαδίου με τις οποίες είχε διακοσμηθεί το 1930 η οδός Αρκαδίου διασώθηκαν στο αρχείο του αείμνηστου Μάνου Αστρινού και τις οποίες οι οικογένειες Τσάκωνα και Αστρινού δώρησαν στην Ι.Μ. Αρκαδίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ