“Γλυκαίνει” ο καιρός, με νοτιάδες κ’ άνοδο θερμοκρασίας

aΤα χειρότερα προς στιγμήν όπως όλα δείχνουν πέρασαν και το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας  που προκαλεσε σωρεία προβλημάτων στο νησί τα τελευταία 24ώρα ,υποχωρεί σταδιακά.

Ο καιρικές συνθήκες που τόσο ταλαιπώρησαν τους Κρητικούς αρχίζουν να παρουσιάζουν ύφεση και μάλιστα το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα εμφανίζει φυσιολογικά για την εποχή χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρνιακός μιλώντας στο neakriti. gr ανέφερε ότι: “Για αύριο Τετάρτη στην Κρήτη αναμένονται χιονοπτώσεις αλλά μόνο στα ορεινά και σε υψηλά υψόμετρα ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές και αστραπόβροντα κυρίως στις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές με εκδήλωση ακόμη και σποραδικών καταιγίδων.”

Επίσης στην Κρήτη αναμένονται νοτιάδες 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία μετά από ημέρες σε κάποιες περιοχές θα έχει διπλάσιο πρόσημο μέχρι και 11 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίες με νοτιοδυτικούς ανέμους 6-7 μποφόρκαι την Παρασκευή ο καιρός θα έχει βελτιωθεί αισθητά με τον υδράργυρο μάλιστα να αγγίζει και τους 15 βαθμούς κελσίου κυρίως στη Νότια Κρήτη.

Αναφορικά με το Σαββατοκύριακο ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι : “Ο  καιρός στο νησί σας θα είναι πολύ γλυκός με νοτιάδες και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.”

neakriti.gr

Σχετικά άρθρα