Η Αριάδνη “ξαναχτυπά” την Κρήτη με πλημμύρες

×ÁËÁÆÏÐÔÙÓÇ ÊÁÉ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ ÓÔÏÍ ÄÉÏÍÕÓÏ ÁÔÔÉÊÇÓ (PHASMA/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)Η Κρήτη δεν “ξεμπέρδεψε” ακόμα με το κύμα κακοκαιρίας που έντυσε στα λευκά το νησί, στόλισε με χιόνι ακόμα και τις παραλίες ,προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες και παγετό στους δρόμους.

Οι αρκτικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την Αριάδνη εξακολουθούν να περιστρέφονται πάνω από τη χώρα μας και φέρνουν νέα επιδείνωση του καιρού.

Κακοκαιρία και  την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο καταγράφονται ήδη βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι τοπικά ισχυρές, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νησιού μας.

Κίνδυνος για πλημμύρες

Σύμφωνα με το Meteo.gr στα ημιορεινά τμήματα και περιοχές της Κρήτης, όπου ήδη έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού, οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

Μόνο στο λιμάνι Ηρακλείου σύμφωνα με τις μετρήσεις το πρωί είχαν καταγραφεί 76 mm βροχής.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά εξασθενούν για στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΚΡΗΤΗ

Το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν οι εξής θερμοκρασίες στην Κρήτη:

-2ο C ΣΑΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

0 ΑΝΩΓΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

3  ΣΠΗΛΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1 ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

3 ΒΡΥΣΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

Αντίθετα στο Λέντα Ηρακλείου η θερμοκρασία έφτασε τους 10 βαθμούς Κελσίου.

neakriti.gr

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close