Με υποτροφία στην Αμερική η 19χρονη Δήμητρα Γναφάκη

tyΗ 19χρονη Χανιώτισσα, με το 58.48 που έκανε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στα 400μ. εμπόδια κατάφερε να ανοίξει πόρτες στο NCAA.

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να περάσει και τις γραπτές εξετάσεις όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να γίνει αποδεκτή με υποτροφία σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Μάλιστα στο Άκρον δεν απέχει και πολύ από την προπονητική έδρα της Κατερίνας Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης προπονείται στην πόλη Γενεύη του Οχάιο και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του αθλητικού ινστιτούτου, Σπάιρ.

Στην πόλη που γεννήθηκαν οι σταρ του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς και Στίβεν Κάρι και μεγάλωσε ο Έλληνας παίκτης της Εθνικής μπάσκετ Κώστας Κουφός, θα βρίσκεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Δήμητρα Γναφάκη, καθώς έγινε δεκτή με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Άκρον.

H Γναφάκη θα επιδοθεί τώρα σε αγώνα δρόμου καθώς στις 17 Ιανουαρίου αρχίζουν τα μαθήματα και θα πρέπει να είναι παρούσα από την πρώτη μέρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναμονή για τη βίζα από το πανεπιστήμιο της για να εκδώσει το εισιτήριο της και να αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

cretalive.gr

Σχετικά άρθρα