ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου απαγορεύτηκε σε εταιρία η παροχή νομικών υπηρεσιών

0

 

 

Απαγορεύτηκε μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου η παροχή οποιαδήποτε φύσεως νομικής – δικηγορικής υπηρεσίας σε εταιρία που τα δύο τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει δραστηριότητα και στο Ρέθυμνο, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου είχε καταγγείλει την εταιρεία αυτή για άσκηση «παράνομης "παραδικηγορικής" δραστηριότητας» και το δικαστήριο έκρινε πως αυτή παραπλανά τους πολίτες.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και της ευθύνης του για την προστασία του  κοινωνικού συνόλου και  των μελών του (Ν .   4194/2013) , μετά και από καταγγελίες πολιτών, κατέθεσε, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά   εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο "SYMBOLIS" και του  εκπροσώπου της, λόγω άσκησης παράνομης, "παραδικηγορικής", δραστηριότητας στο Ρέθυμνο αλλά και στα Χανιά.

 Το αρμόδιο Δικαστήριο, (Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου), με την με αριθμό 110/2016 απόφασή του, αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία και ο εκπρόσωπός της "παραπλανά το κοινό που επιζητά αποτελεσματική πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και παροχή υπηρεσιών ικανών να διασφαλίσουν την αποτελεσματική προστασία των συμφερόντων του" και τους απαγόρευσε  "…να παρέχουν οποιαδήποτε φύσεως νομική – δικηγορική υπηρεσία και συγκεκριμένα, ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς, την παροχή υπηρεσιών νομικής συμβουλευτικής και προστασίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα,  την επίλυση διοικητικών και εν γένει νομικών διαφορών με τις διοικητικές και δημόσιες αρχές, την παροχή εξώδικης νομικής προστασίας σε οποιασδήποτε φύσεως υποθέσεις, όπως, ενδεικτικά σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ασφαλιστικών και εργατικών διαφορών, την εκπροσώπηση των εντολέων της δεύτερης των καθ’ ων (σ.σ. SYMPOLIS) ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών είτε από εσωτερικούς ή εξωτερικούς συνεργάτες – δικηγόρους αυτής."  

Επειδή  τέτοιου είδους αξιόποινες συμπεριφορές εξαπάτησης, θέτουν σε κίνδυνο τα έννομα συμφέροντα των πολιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, προειδοποιεί τους πολίτες και τους εφιστά την προσοχή, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτηδείων, που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και  τις καταστροφικές συνέπειες της. Θα προβεί δε, σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διαφυλάξει  το κοινωνικό σύνολο, τους πολίτες και την έννομη τάξη, από κάθε είδους εκμεταλλευτές της κοινωνικής και ανθρώπινης ανάγκης και δυστυχίας».

  
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ