ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Γαύδου

0

Στη Γαύδο μέσω… Ρεθύμνου

Τη δική τους οδύσσεια βιώνουν οι κάτοικοι της Γαύδου στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο νησί τους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι δεν μπορούν να μεταβούν στη νότια Κρήτη για να πάρουν το πλοίο λόγω του παγετού στις ορεινές περιοχές των Σφακίων.

«Αυτή τη στιγμή είναι όλο το νησί έξω από το νησί. Είναι πολύ λίγοι εκείνοι που έχουν μείνει μέσα», σημείωσε, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα», η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου και εξήγησε ότι «πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στα Σφακιά λόγω του παγετού στην Ίμπρο και τις ορεινές περιοχές».

Μάλιστα όπως ανέφερε η δήμαρχος αυτή τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μετατεθεί προς το μεσημέρι η ώρα αναχώρησης του πλοίου από Χώρα Σφακίων για Γαύδο που είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί της Τρίτης. Κι αυτό διότι υπάρχουν σκέψεις οι άνθρωποι της Γαύδου να μεταβούν οδικώς στα Σφακιά μέσω… Ρεθύμνου και Πλακιά.

Πάντως η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έφερε και καλά νέα στο νησί καθώς λόγω των βροχοπτώσεων τροφοδοτήθηκαν οι δεξαμενές με νερό. «Είχαμε πολλές καλές βροχοπτώσεις, σωτήριες για εμάς. Δεν είχε βρέξει καθόλου στο νησί το 2016-2017 και πήραμε μια ανάσα», δήλωσε σχετικά η κα Καλλινίκου και πρόσθεσε ότι πριν από τα Χριστούγεννα με τα δεδομένα που υπήρχαν τότε είχαν δρομολογηθεί ενέργειες για να έρθει υδροφόρα στη Γαύδο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ