ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Άστον Κούτσερ: Αντίκρισα πράγματα που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να δει

0

Να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών κάλεσε τους Αμερικανούς γερουσιαστές ο διάσημος ηθοποιός που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα Άστον Κούτσερ.

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο Κούτσες δήλωσε, στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής γερουσίας, πως είχε έρθει η ώρα για την κοινωνία και την κυβέρνηση να υπερασπιστούν τους ευάλωτους.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αντίκρισε πράγματα που «κανένας δεν θα έπρεπε ποτέ να δει».

Ο Κούτσερ μίλησε στην αμερικανική γερουσία ως πρόεδρος της οργάνωσης Thorn, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού για να εντοπίζονται θύματα κακοποίησης.

«Το δικαίωμα της ευτυχίας για τόσους ανθρώπους χάθηκε, βιάστηκε, κακοποιήθηκε, αρπάχτηκε με τη βία» ανέφερε ο 39χρονος.

Δήλωσε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερουσίας πως χρειάζεται νέα τεχνολογία για να αποτρέπονται ιστοσελίδες από το να έχουν διαφημίσεις που προωθούν τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

«Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ευνοήσει τη σκλαβιά αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να την αποτρέψει» είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να χτίσουμε τα εργαλεία εκείνα που είναι καλύτερα από τα δικά τους ώστε να πολεμήσουμε αυτό που συμβαίνει;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα εργαλεία που δημιούργησε η οργάνωσή του, το Spotlight, βοήθησε να αναγνωριστούν 6.000 θύματα μέσα σε έξι μήνες. Αναπτύχθηκε μετά από έρευνα του 2012 που διαπίστωσε πως η αγοραπωλησία υλικού για το 63% των ανήλικων θυμάτων γινόταν online.

Ο Κούτσερ τόνισε πως θέλει να βοηθήσει τα θύματα σε όλο τον κόσμο, με τη δουλειά του στην οργάνωση Thorn, γιατί επηρεάστηκε πολύ από αυτά που είδε.

«Έχω δει βίντεο με ένα παιδί στην ηλικία του δικού μου παιδιού να βιάζεται από Αμερικανό σεξοτουρίστα στην Καμπότζη. Το κορίτσι είχε τόσο χειραγωγηθεί από το περιβάλλον της που πίστευε πως έπαιζε σε παράσταση» περιέγραψε.

Όπως είπε στη συζήτηση για τη σύγχρονη δουλεία, οι αρχές προσέγγισαν την οργάνωσή του για να τις βοηθήσει να εντοπίσουν online δράστες με τη χρήση νέας τεχνολογίας.

«Είμαστε η τελευταία γραμμή άμυνας- ένας ηθοποιός και η οργάνωσή του» κατέληξε «αυτή είναι η δουλειά μου και θα την κάνω».

https://youtu.be/H8pcipP_118
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ