ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πέρασε η τροπολογία για τους πυροσβέστες

0

Υπερψηφίστηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Τι προβλέπει

Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

Αντιδράσεις από τους πυροσβέστες

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν νέο συλλαλητήριο διεκδικώντας  τριετή παράταση της θητείας τους και μετά αυτοδίκαιη ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, σε σχετική δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό και κοροϊδία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι με βάση την εκ του νόμου υποχρέωση, η κυβέρνηση όφειλε να τους έχει μονιμοποιήσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε για μία διετία να μεριμνήσει για την έκδοση των προβλεπόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων και δεν μερίμνησε, ώστε να προγραμματίσει τις προσλήψεις για το 2017 και να μη δημιουργείται σύγχυση με το καθεστώς μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ