ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια μας

0

Είναι σημαντικό να βουρτσίζουμε και να περιποιούμαστε τακτικά τα δόντια μας, όπως και το να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν παραμένουν βλαβερά μικρόβια και κατάλοιπα τροφών που θα προκαλέσουν βλάβη. Μήπως όμως υπάρχουν και άλλες συνήθειες, εκτός από το να παραλείπουμε το βούρτσισμα, που μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια μας;

Φοβόμαστε τον οδοντίατρο

Ναι, το ξέρουμε πως δεν είναι και ό,τι πιο άνετο να κάθεστε σε μια καρέκλα ενώ κάποιος σκαλίζει μέσα στο στόμα σας, αλλά είναι αναγκαίο. Όπως κάθε τι που έχει να κάνει με την υγεία μας, τα δόντια μας χρειάζονται τακτικά εξετάσεις μία φορά το εξάμηνο θα ήταν ιδανικά, για έναν καθαρισμό της πλάκας που επιμένει και δεν φεύγει με το βούρτσισμα.

Τα εσπεριδοειδή

Λατρεύουμε τα εσπεριδοειδή, και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη, αλλά αν παραμένουν για πολλή ώρα στο στόμα μας, στο τέλος τα δόντια μας θα είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο, λόγω της βλάβης που μπορεί να υποστούν από το κιτρικό οξύ.

Μασουλάμε τα παγάκια

Μεγάλο λάθος, καθώς ο πάγος (και η θερμοκρασία του) μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα δόντια μας ακόμα και να τα σπάσει. Δεν είναι σπάνιο να δούμε αυτή την κακή συνήθεια να καταλήγει σε ανάγκη για απονεύρωση.

Τα δόντια ως… εργαλεία

Από το να ανοίξουμε μια πλαστική συσκευασία, μέχρι να κόψουμε μία κλωστή που εξέχει από την μπλούζα μας, όλοι μας είμαστε ένοχοι για αυτό. Και μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε, επειδή τα δόντια μας δεν είναι φτιαγμένα για αυτόν τον σκοπό. Καταστρέφεται το σμάλτο, και κινδυνεύουμε να τα σπάσουμε.

Η ζάχαρη φταίει για όλα

Γνωστό και πάρα πολύ αληθινό. Η ζάχαρη βρίσκεται σχεδόν παντού (στις επεξεργασμένες, τουλάχιστον, τροφές), από τα σνακ μέχρι τα αναψυκτικά, και καταναλώνουμε καθημερινά τεράστιες ποσότητες. Εκτός από τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει για την υγεία μας, η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, από την επιφάνεια μέχρι και το εσωτερικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ