Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από το Ρέθυμνο

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού,  του πόλεμου, του φασισμού & της φτώχειας

-Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

-Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

-Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

-Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Για αυτό στις 18 Μάρτη ενώνουμε τις φωνές μας με όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και διεκδικούμε:

•    Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους
•    Ανοιχτά σύνορα
•    Ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση
•    Να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής
•    Να σταματήσουν οι απελάσεις και να καταργηθεί η εγκληματική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Συγκέντρωση – Πορεία
Σάββατο 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες – Ρέθυμνο

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close