Πρόγραμμα για βιώσιμο τουρισμό ξεκινά από την Κρήτη

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Τhomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI και πρόεδρο του ιδρύματος TUI CARE από τη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της TUI για το βιώσιμο τουρισμό στην Κρήτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ TUI ΚΑΙ ΤΗΝ FUTOURIS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  • Στους 7 καλύτερους προορισμούς του κόσμου εντάσσει το νησί μας το περιοδικό TIME

Πρόγραμμα για βιώσιμο τουρισμό που ξεκινά από την Κρήτη ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Βερολίνο η TUI και η Futouris , παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με στόχο να συνδεθούν οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς του νησιού, ο τουρισμός και η γεωργία.

Το πρότζεκτ ονομάζεται TUI Cares for Crete και για τις ανάγκες του, το TUI Care Foundation θα δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα συνδέσει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελώνες, 25 παραγωγούς ελαιόλαδου και ένα ελαιοτριβείο με τον τουριστικό κλάδο, συμβάλλοντας την ανάπτυξη της Κρήτης σε υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής.

“Με την TUI Care Foundation και την Futouris μοιραζόμαστε κοινό όραμα και ανοίγουμε το δρόμο για ένα καινοτόμο πρότζεκτ που έχει στόχο την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως βιώσιμου προορισμού διακοπών που προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο”, τόνισε η κ. Κουντουρά.

Με το νέο πρότζεκτ στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός και να ανοιχθούν νέες προοπτικές για τους παραγωγούς κρασιού και ελαιόλαδου, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck. Το πρότζεκτ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα 2 αυτά προϊόντα της Κρήτης καθώς και στην οικολογική καλλιέργεια και επεξεργασία των τροφίμων.

Θα γίνουν ειδικές δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας ενώ προκειμένου να ενθαρρύνονται οι τουρίστες να επισκέπτονται τοπικές μονάδες παραγωγής και να συνομιλούν απευθείας με τους παραγωγούς, αναπτύχθηκε ένα καινοτόμο και διαδραστικό πρόγραμμα εκδρομών. Στόχος είναι μακροπρόθεσμα να βελτιωθεί η ποιότητα των τροφίμων στα ξενοδοχεία, να αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στο περιβάλλον από τις καλλιέργειες και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Οι επισκέπτες θα επωφελούνται ακόμα, από μεγάλο εύρος προσφορών διατροφής σε ξενοδοχεία και εκδρομές.

Η TUI Care Foundation διαθέτει περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε όλο τον κόσμο μέσα από 30 πρότζεκτ σε 25 χώρες.

H Futouris ιδρύθηκε το 2009 με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών. Οι ενώσεις τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας και της Αυστρίας (DRV και ÖRV) υποστηρίζουν τους στόχους της Futouris και συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες της. Το Δ.Σ. και τα μέλη της εργάζονται σε εθελοντική βάση, ενώ επταμελής επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή παρέχει συμβουλές για τις πρωτοβουλίες που θα υποστηριχθούν.

 

TIME: Η ΚΡΗΤΗ ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017

«Αν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε την Κρήτη ήταν στο μάθημα ελληνικής ιστορίας, είναι ώρα να σκεφτείτε να την επισκεφθείτε», γράφει το ΤΙΜΕ που θεωρεί το νησί τον τρίτο κορυφαίο προορισμό στον κόσμο.

Στα ετήσια ταξιδιωτικά «βραβεία» που απονέμει το TIME, επιλέγοντας 10 προορισμούς στις ΗΠΑ και 7 σε όλον τον κόσμο- συμπεριέλαβε και την Κρήτη. «Εχει αξιοθέατα παγκόσμιας φήμης, όπως το Παλάτι της Κνωσού, όμορφες παραλίες και υπέροχες ταβέρνες, που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και σπιτική ρακή και τυριά», αναφέρει το δημοσίευμα, κατατάσσοντας το ελληνικό νησί τρίτο στη λίστα του με τους παγκόσμιους προορισμούς.

Το TIME επισημαίνει ότι τώρα είναι μία καλή εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Κρήτη, καθώς έχουν πέσει οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων. Και βέβαια συμβουλεύει τους τουρίστες να μην παραλείψουν να επισκεφθούν το Ελαφονήσι και τον Μπάλο.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2017 σύμφωνα με το TIME και το κόστος ταξιδιού μίας εβδομάδας για δύο άτομα

Ανόι, Βιετνάμ (2.600 δολάρια)

Μπαλί, Ινδονησία (2.579 δολάρια)

Κρήτη, Ελλάδα (3.642 δολάρια)

Κούσκο, Περού (3.005 δολάρια)

Παρίσι, Γαλλία (3.918 δολάρια)

Μαρακές, Μαρόκο (3.364 δολάρια)

Νέο Δελχί, Ινδία (2.564 δολάρια)

Σχετικά άρθρα