ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ακυρώθηκε η εκδήλωση της εκκλησίας για τις εκτρώσεις

0

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Υπό την απειλή αντισυγκέντρωσης και διαμαρτυριών από την οργάνωση, γνωστή ως Φεμινιστική / Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. Φύλλο και Φτερό, η ενορία των 4ων Μαρτύρων αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση με θέμα «Έκτρωση: Τραγωδία και τραύμα ή ελευθερία», προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια εν μέσω της περιόδου της τεσσαρακοστής.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις δημοσιοποιήθηκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης η εσπερίδα που οργάνωνε η ενορία των 4ων Μαρτύρων με θέμα τις εκτρώσεις, για σήμερα το απόγευμα στις 5:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ναού, η ιστοσελίδα της Φεμινιστικής / Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ Ομάδα Ρεθύμνου, με τον τίτλο «Φύλλο και Φτερό» απεύθυνε κάλεσμα αντισυγκέντρωσης, δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το κράτος αντιλαμβάνεται τις γυναίκες ως αναπαραγωγικές μηχανές της ίδιας του της ύπαρξης, αφού από πολύ νωρίς τους εμφυτεύει την πεποίθηση πως οφείλουν να γεννούν και καθορίζει τις ζωές τους, μετατρέποντας τες σε σεξουαλικά αντικείμενα. Οι αυξημένες υποχρεώσεις που επιφέρει η μητρότητα περιορίζουν τον κοινωνικό χρόνο των γυναικών, αποτρέποντας τες από την ενασχόληση τους με την ίδια τους την εαυτή και εμποδίζοντάς τες να πολιτικοποιηθούν ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της καταπίεσης τους και να πολεμήσουν ενάντια στο έθνος και στην πατριαρχία».

Και η εν λόγω ανακοίνωση κατέληγε: «Το ηθικό αυτό έρεισμα επικυρώνεται και νομιμοποιείται από την κυρίαρχη, ανδροκρατούμενη επιστήμη, η οποία με τη σειρά της έρχεται να το ορθολογικοποιήσει, θέτοντάς το σε μια πιο "αξιόπιστη" και "έγκυρη" βάση. Cis ετεροφυλόφιλοι, έλληνες, άντρες και ελληνίδες μισογύνηδες, γυναίκες, θρησκόληπτες, επιστήμονες τονίζουν από την πλευρά τους, τους κινδύνους που προκαλούν οι εκτρώσεις, τόσο στην ψυχολογική κατάσταση όσο και στα σώματά των γυναικών, ελέγχοντας τη σεξουαλικότητα και τα κορμιά τους, αποκόβοντας τες από την αυτοδιάθεση των ζωών τους.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ανέκαθεν, οι επιστήμονες (ακαδημαϊκοί και γιατροί) ήταν αυτοί που συμπλήρωναν τα πάνελ των εκδηλώσεων υπέρ της ποινικοποίησης των εκτρώσεων χέρι χέρι με τους με παπάδες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017 ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΤΡΩΣΗ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ!».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Μετά την απόφαση από πλευράς της εκκλησίας για την ακύρωση της εκδήλωσης, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, η ίδια ηλεκτρονική σελίδα επανήλθε και αναφερόμενη στο ίδιο θέμα: «Όπως πληροφορηθήκαμε από τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, η εκδήλωση που προγραμμάτιζε η Εκκλησία ενάντια στην έκτρωση ακυρώθηκε. Τα μέσα αυτά πιθανολογούν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του καλέσματος της φεμινιστικής - ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας Φύλο και Φτερό για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της εκδήλωσης . Από πλευράς μας, χαιρόμαστε παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι/ες/α για τον ακριβή λόγο ακύρωσης. Το κάλεσμα για συγκέντρωση αναβάλλεται ,ωστόσο όπως σε αυτή έτσι και σε άλλες εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις μισογύνικου, σεξιστικου, τρανσφοβικού, ομοφοβικού, φασιστικού , ρατσιστικού περιεχομένου θα μας βρουν απέναντι τους».

Ενώ το ίδιο βράδυ, κάποιοι φρόντισαν να γράψουν συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του Φιλόπτωχου Ταμείου, στα γραφεία της Μητρόπολης και στην πίσω πλευρά του ΟΤΕ, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων.

Η τοπική εκκλησία θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, πέρα από την ανακοίνωση της ακύρωσης της εκδήλωσης δεν προέβη σε καμία άλλη ανακοίνωση, ωστόσο, κάποια από τα μέλη της, μίλησαν για δημοκρατικό δικαίωμα στο λόγο, υπενθυμίζοντας την ουδέτερη στάση που η εκκλησία κράτησε κατά την οργάνωση του Φεστιβάλ Περηφάνιας το περασμένο καλοκαίρι στον δημοτικό κήπο.

Παράλληλα, εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι η Μητρόπολη ήταν ο μόνος φορέας που δεν αντέδρασε με τις εκδηλώσεις στον Δημοτικό Κήπο αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην έκφραση ενώ αντίθετα τώρα δέχθηκε αντιδημοκρατική επίθεση στο δικό της δικαίωμα να κηρύσσει τα δικά της πιστεύω.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ