ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αποκαταστάθηκε η κοινωνία του Μητροπολίτη Ευγενίου και του Πρεσβυτέρου Εμμανουήλ Σαρρή

0

Αποκαταστάθηκε η κοινωνία μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου με τον  Πρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σαρρή.

Και επίσημα κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού της Τρίτης Κυριακής των Νηστειών που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου, ανακοινώθηκε η αποκατάσταση της κοινωνίας μεταξύ του τοπικού Επισκόπου και του Πρεσβύτερου, ο οποίος ως γνωστόν  από την Κυριακή της Ορθοδοξίας είχε προβεί σε κήρυγμα κατά του Ποιμενάρχη του, διακόπτοντας ταυτόχρονα την μνημόνευση του.

Ο Αιδεσιμότατος π. Εμμ. Σαρρής μαζί με άλλους τρεις Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκόρωνου   με κοινή επιστολή τους είχαν ανακοινώσει την διακοπή τού μνημοσύνου των Κανονικών Επισκόπων τους  κατά τη Θεία Λειτουργία, τα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες, κηρύσσοντας τους αιρετικούς για διάφορα θεολογικής φύσης ζητήματα.

Από την Αρχή ο τοπικός Ιεράρχης εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει με  Πατρική  υπομονή την υπόθεση και μετά την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης που καλούσε του τέσσερις Πρεσβύτερους σε ανάκληση της απόφασης τους και αποκατάσταση της σχέσης τους με τους Επισκόπους τους, πήρε την πρωτοβουλία κάλεσε σε συζήτηση τον Κληρικό που έχει Ενορία στην Άνω Καλλιθέα Ρεθύμνου και ο διάλογος μεταξύ τους είχε θετική κατάληξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ