ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας "Η Τέχνη απέναντι στη Βία"

0

Κάθε ανθρώπινη έκφραση και δράση, έχει τη δύναμη ν΄ αντισταθεί στη Βία. Η Τέχνη, με τις πολυπρόσωπες μορφές της, μπορεί και έχει, διαχρονικά, ασκήσει καταλυτική παρέμβαση σε αυτόν τον αγώνα, που αν γίνει κοινός, θα αποβεί αποτελεσματικός.

Με τη συνδρομή της Τέχνης λοιπόν, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Η Τέχνη απέναντι στη Βία». Χορός, απαγγελία, αφήγηση, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τραγούδι, πρωταγωνιστούν σε μια εκδήλωση που στόχο έχει την ανάδειξη των εκφάνσεων του κοινωνικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και τη συστράτευση όλων μας στην προσπάθεια άρσης του.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, το «Σπίτι Πολιτισμού», γίνεται τόπος συνάντησης και συνδημιουργίας καλλιτεχνών, μαθητών και Εθελοντών, γίνεται τόπος αυθεντικής αλληλεπίδρασης ανθρώπων που συνομιλούν και μοιράζονται προσωπικές ιστορίες, γραπτές μαρτυρίες, μουσικές αφηγήσεις, χορευτικές καταθέσεις και προτροπές.

Οι Σχολές Χορού του Ρεθύμνου «Bailando Fuerte», «Ελίνας Παναρετάκη» και «Χοροκίνηση», η Θεατρική Ομάδα «Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός» (Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η.) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνης, το Μουσικό Ντουέτο Νικολέτα Κωνσταντάκη και Μάριος Ηλιάκης, οι μαθητές των τμημάτων Ε3 και Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης η Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου, είναι οι Εθελοντές χάρη στην προσφορά των οποίων, γίνεται αυτή η εκδήλωση.

Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στην Ημερίδα για να προσθέσουμε και τη δική μας φωνή, να αφήσουμε και το δικό μας αποτύπωμα, στη συλλογική αυτή απόπειρα της Τέχνης να αντισταθεί στη Βία και να την καταλύσει.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ