ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εκπαιδευτική κοινότητα Μυλοπόταμο για τα θυρανοίξια της δημόσιας βιβλιοθήκης Ρεθύμνου

0

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Περάματος, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Μυλοποτάμου, θα συνεορτάσει σήμερα 31/03/17 τα Θυρανοίξια και την μεταφορά του τελευταίου βιβλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου απ’ το παλιό της κτίριο στο νέο. Το βιβλίο που θα μεταφερθεί απ’ τους μαθητές των σχολείων του Ρεθύμνου, είναι Το χρονικό μιας Πολιτείας του Ρεθυμνιώτη λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη.

Συγχαίροντας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δήμου Μυλ/μου, την ίδια ώρα της μεταφοράς του βιβλίου (11 π.μ.), θα αναγνώσουν στις τάξεις τους απόσπασμα από το κεφάλαιο «Η μάνα» απ’ το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο.

Η επιστήθια φιλία των δύο μεγάλων λογοτεχνών, και η καταγωγή της μητέρας του Καζαντζάκη απ’ τους Ασσυρώτους (Κρυονέρι) Μυλ/μου ήταν το κίνητρο της επιλογής αυτού του κειμένου. Πρόκειται για έναν συμβολικό χαιρετισμό του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, του Ν. Καζαντζάκη στον φίλο του Παντελή Πρεβελάκη.

Η εκπαιδευτική μας κοινότητα χαιρετίζει τη μεταστέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου στο ιδιόκτητο κτίριό της και θα στέκεται νοερά δίπλα στους Ρεθυμνιώτες μαθητές κατά τη μεταφορά του εμβληματικού- για το Ρέθυμνο- βιβλίου.

 

Στέλλα Πιθαρούλιου, φιλόλογος του Γυμνασίου Περάματος Δήμου Μυλοποτάμου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ